Home > #Hoofdnieuws > WRX: Wie wordt vice-kampioen?

WRX: Wie wordt vice-kampioen?

Volgend weekend is er in het Duitse Buxtehude op de Estering de voorlaatste manche van het Wereldkampioenschap rallycross en tevens rijden de Super1600-rijders hun seizoensfinale in het kader van het Europese kampioenschap. De Zweed Johan Kristoffersson (Volkswagen) keert uit Austin, Texas, terug met de WK-titel reeds op zak en dus rest er nog het gevecht om de dichtste ereplaatsen.

En die strijd voor de tweede plaats gaat wellicht door tot de laatste race in Zuid-Afrika. Want op dit ogenblik zijn er slechts 9 punten verschil tussen de Zweed Mattias Ekström (Audi) en de vijfde in de stand, de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot). Op plekken drie en vier zien we respectievelijk de Noren Petter Solberg (Volkswagen) en  Andreas Bakkerud (Audi). Het wordt dus nog een interessante strijd. Interessant detail, Kristoffersson voelde zich nog nooit echt in zijn sas op de Estering, kan hij het tij keren? Voor andere mogelijke kanshebbers kijken we vooral naar Kevin Hansen (Peugeot) of Niclas Grönholm  (Hyundai). Die laatste is bezig aan een mooi seizoen en wurmde zich met de Hyundai i20 al vaker tussen de rijders van de fabrieksteams. GC Kompetition, het team van de Fransman Guerlain Chicherit, pakt dan weer stevig uit met liefst drie Renault Mégane, eentje voor Chicherit zelf en de twee anderen worden bestuurd door de Zweed Anton Marklund en de Brit Liam Doran.

In Super1600 is de spanning te snijden. Drie rijders maken zich op voor een interessant titelgevecht. De Litouwer Rokas Baciuska heeft als leider uiteraard het lot in eigen handen terwijl de Rus Aydar Nuriev op 8 puntjes volgt. De Let Artis Baumanis is voorlopig derde en telt een achterstand van 12 punten.

Zaterdag beginnen de trainingen om 9u en de (halve) finales  beginnen zondag vanaf 13u30. Iets voor 15u kennen we de winnaars.

(foto J Dingenen, finale in Buxtehude in 2017)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring