Home > #Hoofdnieuws > Alfa Romeo wint “Best of Show” op de Zoute Grand Prix

Alfa Romeo wint “Best of Show” op de Zoute Grand Prix

Op de Concours d’Elégance, die plaats vond tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke, heeft de Alfa Romeo 6C 2500 SS Touring Superleggera Coupé uit 1948 de “Best of Show” prijs gewonnen. Een internationale  jury, met als voorzitter M. Philippe Kantor, Head of Department Motor Cars chez Bonhams Europe, kende de prijs toe aan de Alfa Romeo van koetswerkbouwer Touring Superleggera.

De wagen behoort toe aan verzamelaar Johan van Puyvelde, die deze overwinning te danken heeft aan drie factoren die deze wagen karakteriseren : zijn esthetische lijnen, ontworpen door het prestigieuze huis Touring Superleggera, zijn sportief chassis dat dateert van voor de tweede wereldoorlog en dat gebruikt werd voor competitiewagens (onder meer bestuurd door de Italiaan Tazio Nuvolari) en tot slot zijn unieke grijze kleur, die de auto een uiterst elegant karakter aanmeet.

De jury was vol lof over de uitzonderlijke kwaliteit van de 6C Touring, dat trouwens staat als één van de mooiste realisaties van het merk Alfa Romeo; een merk waarvan zijn modellen steeds toonbeelden zijn van toptechnologie en elegant design.

Alfa Romeo was eveneens present op deze 2018-editie van de Zoute Grand Prix, een jaarlijks evenement georganiseerd aan de Belgische kust, met een paviljoen waar de nieuwste modellen werden tentoongesteld, onder meer de modellen B-Tech alsook een classic model (een Alfa Romeo Giulietta Spider van1959). De  volgende editie van de Zoute Grand Prix gaat door van 10 tot 13 oktober 2019.

 

Foto: Jens Mommens

You may also like
Alfa Romeo viert de 60ste verjaardag van ‘Autodelta’ op het circuit tijdens de première van het wereldkampioenschap F1 2023
F1 Spa: drie vragen voor Valtteri Bottas
F1 Bahrein the day after: extatische Ferrari en Haas, Red Bull en McLaren blijven met een kater achter
F1 Bahrein: blije reacties bij Ferrari en Red Bull, Mercedes weer met voeten op de grond