Home > #Hoofdnieuws > RallyX Nordic: De Ridder kampioen in Supercar Lites!

RallyX Nordic: De Ridder kampioen in Supercar Lites!

Vandaag was er niet enkel de afsluiter van het Belgische rallycrosskampioenschap, in Zweden verdedigde onze landgenoot Guillaume De Ridder op de Tierp Arena zijn leidersplaats in de laatste wedstrijd van RallyX Nordic, het Scandinavische kampioenschap rallycross.

En De Ridder is er met verve in geslaagd de titel in de klasse Supercar Lites in de wacht te slepen. Reeds na de drie heats verwierf De Ridder zekerheid over de titel. Onze landgenoot kon niet meer bijgebeend worden door de Noor Ben-Philip Gundersen, hoe de finales ook mochten verlopen. In de finale eindigde De Ridder nog tweede in een finale met twee kleppers, met name de Zweed Kevin Eriksson, aan de slag in het WK als permanente rijder voor OMSE, en de Let Reinis Nitiss. Nitiss werd half september in Riga nog Europees kampioen bij de Supercars. Maar Eriksson werd  na een crash laatste in de finale en Nitiss werd pas vierde. De Ridder moest  enkel de Zweed Marcus Höglund voor zich dulden.

Blikvanger in RallyX Nordic is uiteraard de klasse Supercars. Daar won de 17-jarige zoon van Petter Solberg, Oliver, met zijn Citroën DS3 het kampioenschap mede dankzij een knappe overwinning in Tierp voor de Zweed Robin Larsson (Audi A1).

(foto’s Jakub Nitka)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium