Home > #Hoofdnieuws > BK RX: Dagwinst voor Van Den Branden, Bex, Lambers en Verkuringen

BK RX: Dagwinst voor Van Den Branden, Bex, Lambers en Verkuringen

Vandaag werd op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen de 7de en laatste wedstrijd in het kader van het Belgische rallycrosskampioenschap afgewerkt. De kampioenen kenden we al sinds september en dat zijn Steve Otzer (Super1600), Luc Maris (Supernationals plus 2000cc) en Martijn Vanhove (Supernationals min 2000cc). Geen van allen wist echter te winnen tijdens deze afsluitende wedstrijd.

Super1600: Van Den Branden voor zijn eerste van 2018
Een vreugde-uitbarsting ontstond in de cockpit van de Citroën DS3 van Davy Van Den Branden nadat de uittredend kampioen eindelijk zijn eerste zege van het seizoen liet noteren. Het was immers merkgenoot Steve Otzer, onderweg met een Saxo, die tot dusver met 5 overwinningen het kampioenschap domineerde. Otzer moest dit keer echter nipt de duimen leggen voor Van Den Branden maar liet dat achteraf tijdens de titelviering niet aan zijn hart komen. Peugeot-rijder Yves Teelen werd als derde afgevlagd en moet zo de derde stek in het kampioenschap aan Dennis Remans laten.

Supernationals min 2000cc: Lambers met zijn derde overwinning
Bij de Supernationals onder 2 liter kwam kampioen Martijn Vanhove dit keer niet verder dan halve finale met zijn BMW 1M. Vanhove kon tijdens de finale alleen maar toekijken hoe een andere BMW-rijder, Kurt Lambers in de finale het laken naar zich toetrok. Lambers werd in de finale even bedreigd door Filip Wojtowicz die met de Volvo C30 een erg sterke wedstrijd reed, getuige de beste tijd die hij neerzette in de derde reeks. Bart Conincx reed met zijn Seat Ibiza naar de laatste podiumplaats.

Supernationals plus 2000cc: Bex wint Volvo-strijd
I
n de zwaarste Supernationals-klasse kregen we een heuse Volvo-strijd tussen Kristof Bex en kampioen Luc Maris waarbij het uiteindelijk Bex was die aan het langste eind trok. Met Bert Bosmans kregen we nog een derde Volvo-rijder op het podium. Dankzij de dagwinst wordt Bex overigens nog vice-kampioen ten nadele van Ford-rijder Steve Volders die na een probleem met de olieleiding vroegtijdig de strijd moest staken in de finale.

Tevens melden we nog dat ook Johnny Verkuringen er vandaag bij was met zijn Subaru Impreza als enige Supercar en daarbij na afloop  de fles champagne overhandigd kreeg als kampioen van een klasse die helemaal lijkt te verdwijnen in ons land. In de klasse Sprintcar kon Christiaan Spelmans dankzij een overwinning de titel veroveren. Verder kwamen ook de rijders van de instapklasse RST in actie waar de Nederlander Jari Van Hoof won en waren er nog eenmaal de Ssangyongs van de SRX-cup met team Autodis als winnaars. De eerste officiële wedstrijd ooit voor de Junior Crosscars werd een prooi voor Rens Van Pelt.

Nog twee opendeurdagen staan er op het programma wat rallycross in België betreft. Eentje volgend weekend in Arendonk en de andere een weekje later op het Duivelsbergcircuit. Daarna gaan de poorten dicht voor een winterpauze tot begin maart de rijders van VAS en BK rallycross opnieuw beginnen in Maasmechelen. 

You may also like
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
BK RX: Start uitgesteld
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer