Home > Circuit > GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium

GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium

Afgelopen weekend werd in Andorra het eerste van vier weekends van de GSeries 2023 afgewerkt. Het winterkampioenschap telt vier klassen, waaronder ook de elektrische RX2e , bekend uit de rallycrosswereld. Met Guillaume De Ridder en Viktor Vranckx namen twee landgenoten deel.

foto copyright Bert Vranckx

De GSeries bestaat dus uit vier klassen en telt dit jaar vier wedstrijden. Zaterdag 14 januari werd dus het eerste startschot gegeven en de volgende wedstrijden staan gepland op 28 januari, 4 februari en 11 februari en dat telkens in Andorra.

De hoofdklasse is RX2e. De andere klassen zijn de Clio Ice Trophy (met de Renault Clio R5), SBS (een categorie met buggy’s zijn Canam, Polaris en Yahama SBS) en “Ice Gladiators” (voor motoren).
In RX2e namen met Guillaume De Ridder en Viktor Vranckx twee Belgen deel aan de koninginneklasse. En beide heren hebben elk een titel op zak in deze klasse. De Ridder won het kampioenschap rallycross RX2e in 2021 en Vranckx werd, nota bene met De Ridder als begeleider/spotter, zijn opvolger in 2022. Daarmee kenden we meteen twee favorieten voor de zege.
En zo geschiedde. De Ridder won de eerste wedstrijd en Vranckx mocht als derde mee het podium op. Raul Ferré werd tweede. Die uitslag is uiteraard meteen de tussenstand na de eerste wedstrijd.