Home > #Hoofdnieuws > F1: Zondagswandeling voor Hamilton, Ferrari faalt

F1: Zondagswandeling voor Hamilton, Ferrari faalt

Lewis Hamilton lijkt na een nieuwe overwinning in de Grote Prijs van Japan op weg naar zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. Ferrari had een dramatische race en kan het kampioenschap nu stilaan vergeten.

Hamilton kwam in Suzuka nooit in de problemen en mag 25 punten toevoegen aan zijn totaal. Sebastian Vettel had na een dramatische kwalificatie een goede start en kon profiteren van een duel tussen Max Verstappen (Red Bull) en Kimi Raikkonen (Ferrari) om zijn teamgenoot in te halen.

Wanneer Vettel dan voorbij Verstappen wilde, ging het fout. De Duitser was te opportunistisch, tikte aan de binnenzijde van Spoon de Red Bull van Verstappen aan en ging in de rondte. Vettel kwam nog terug tot een uiteindelijke zesde plek.

Valtteri Bottas (Mercedes) kwam in de slotfase nog onder druk te staan van Verstappen, die door het eerdere incident met Raikkonen vijf seconden straf had gekregen en zich neerlegde bij de derde plaats. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo werd na een inhaalrace vierde, gevolgd door Raikkonen en Vettel.

In de WK-tussenstand verstevigt Hamilton zijn leiding in de puntenstand en heeft de Brit nu 67 punten meer dan Vettel. Ook bij de constructeurs doet Mercedes uiteraard een fantastische zaak.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren) finishte vlak achter zijn teamgenoot Fernando Alonso op de vijftiende plek.

Foto © Steve Etherington/Mercedes AMG F1

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?