Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit

BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit

Het Belgisch kampioenschap rallycross trok dit weekend naar het Nederlandse Valkenswaard waar het kampioenschap op het Eurocircuit alweer aan het voorlaatste weekend toe was. Een zestigtal deelnemers verdeeld over zes klassen (RX3, Supernationals min, Supernationals plus, X-Cross car junior, X-Cross car senior en Superbuggy RX streden om de zege in hun respectievelijke klasse.

foto’s © Johan Dingenen

In RX3 was het Steve Otzer die in Valkenswaard met zijn Citroën C2 zijn derde overwinning van het seizoen behaalde. Er stond geen maat op Otzer die ook de snelste was in alle drie de heats die moesten worden afgewerkt. Yves Teelen, leider voor dit weekend, was de afwezige in Nederland en zo kan de verzamelde concurrentie dichterbij sluipen met nog één weekend Mettet voor de boeg waar een double header staat gepland. Davy Van Den Branden moest op zondag toekijken vanaf de zijlijn nadat de versnellingsbak van de Citroën DS3 stuk ging. Bij VDB Motorsport lijkt dat vooral de pech te veel waardoor het seizoen er misschien voortijdig op zit.

In de klasse Supernationals min 2000cc ging de overwinning naar de Nederlander Peter van de Wege met de Toyota Yaris. Die verschalkte in de laatste fase van de finale Nick Neyens (Ford Escort). Neyens leek lange tijd op weg naar de zege maar liet even een gaatje waar van de Wege optimaal van profiteerde. Neyens werd nog derde en moest ook BMW-rijder Kurt Lambers voor zich dulden. Lambers heeft nu vier overwinningen en twee tweede plaatsen op zak en kan niet meer bijgebeend worden in de stand waardoor deze zich Belgisch kampioen mag noemen in deze klasse.

In de klasse Supernationals boven 2000cc was Kristof Bex met zijn imposante Volvo aan zijn derde opeenvolgende overwinning toe. Volvo-rijders Ludo Hermans en Glenn Cools werden respectievelijk tweede en derde. Johnny Verkuringen kwam met zijn BMW als leider naar Valkenswaard maar liet belangrijke punten liggen door te stranden in de halve finale na twee valse starts waardoor hij daar uitgesloten werd.

In de klasse X-Cross car senior is Kobe Pauwels dan weer Belgisch kampioen dankzij een tweede plek. Het was Jan Keller die uiteindelijk de wedstrijd won maar met reeds vijf overwinningen op zak kan Pauwels, recent in Portugal Europees kampioen in RX3 geworden, niet meer ingehaald worden.

De klasse X-Cross car junior werd gewonnen door Romuald Demelenne en Jordan Genten werd tweede. Demelenne neemt daarmee een optie op de titel, maar als Genten in Mettet tweemaal de beste is en Demelenne telkens tweede wordt hangen de bordjes hier terug gelijk.

Yorick Maeyninckx, die vorige week nog kampioen werd in de VAS klasse regionale C, reed voor de gelegenheid mee in de klasse Superbuggy RX. Hij won meteen en wist onder meer Bjorn Versluys achter zich te laten.

Voor rijders en supporters is het nu aftellen naar het weekend van 19 en 20 november wanneer op het Circuit Jules Tacheny de afsluitende double header wordt verreden.

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland