Home > Rallycross > BK > In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland

In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland

  • FRX – Onze landgenoot Davy Van Den Branden was afgelopen weekend met zijn Citroën DS3 één van de deelnemers tijdens de vierde manche van het Franse kampioenschap rallycross. Die wedstrijd ging door in Kerlabo en Van Den Branden nam deel in de klasse Super1600, traditioneel een sterk bezette klasse bij onze zuiderburen.
    Van Den Branden deed zijn bijnaam van “regenrijder” alle eer aan door op zaterdag in de regen een derde reekstijd op de tabellen te zetten in de eerste heat. Na respectievelijk een 11de, 10de en nog eens 11de tijd in de drie volgende heats kon Davy zich plaatsen voor de halve finale waar hij mocht starten vanop plek zes. Daar eindigde de Citroën-rijder uiteindelijk vijfde en dus greep hij net naast een plek die recht gaf op de finale. Het team keerde wel trots en tevreden terug naar België en de voorbereidingen voor de eerste wedstrijd tellende voor het Belgische kampioenschap zijn ondertussen wellicht begonnen ten huize Van Den Branden.
  • Eurocircuit – Nog afgelopen weekend werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard een clubwedstrijd voor gesloten wagens afgewerkt nadat eerder de rijders met open wagens de kans kregen nog eens in een heus wedstrijdformaat te kunnen rijden. (foto NRV, Remond Verloop)
  • Eurocircuit bis – Half juli kreeg de NRV, de organisatie rond het Eurocircuit en voluit Nederlandse RallycrossVereniging, goed nieuws van de gemeente Valkenswaard. De gemeenteraad koos immers voor het behoud van de bestaande activiteiten op het Eurocircuit en zo kan er verder gewerkt worden aan toekomstplannen.
  • BK Rallycross – Op sociale media lazen we vandaag dat BORA groen licht kreeg voor de eerste manche van het Belgische kampioenschap rallycross die 14 en 15 augustus zal doorgaan op het Eurocircuit. De wedstrijd zal doorgaan onder de geldende Corona-maatregelen aldaar en onder meer overnachten hoort er dan niet bij lezen we op de pagina van het Eurocircuit. Op zaterdag werken de open wagens (Cross Cars, buggy’s) hun wedstrijd af waarna het op zondag de beurt is aan de gesloten wagens (eventuele Supercars, Super1600 en Supernational plus en min 2000cc)

You may also like
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
BK RX: Opener in Valkenswaard
BK RX: Start uitgesteld
BK RX: Bora zoekt en vindt circuits