Home > #Hoofdnieuws > Tom Colsoul wint wereldbeker Cross-Country Rally

Tom Colsoul wint wereldbeker Cross-Country Rally

De Rally van Marokko eindigt pas op dinsdag maar nu reeds is Tom Colsoul zeker van de wereldtitel in de FIA Cross-Country Rally Cup. Het is de eerste maal dat een Belg deze titel wint.

Vandaag won de Quatarees Nasser Al-Attiyah, overigens op een Toyota Hilux van het Belgische team Overdrive Racing, de tweede etappe van de Rally van Marokko. Daarmee vestigt hij zich stevig aan de leiding van de wedstrijd. Maar voor Tom Colsoul was de opgave van de Rus Vladimir Vassilyev een belangrijker feit. De Rus kende vrijdag al versnellingsbakproblemen en kwam vandaag niet meer aan de start. Onze landgenoot is nu absoluut zeker van de wereldbeker in de discipline. Tom Colsoul is al enige tijd de trouwe copiloot van de Pool Jakub Przygonski op een Mini John Works Cooper.

Er moeten vijf etappes worden afgewerkt in deze Rally van Marokko. Przygonski en Colsoul liggen na de tweede etappe van de vijf nu op een derde plaats, op iets meer dan zestien minuten achterstand. Maar dat zal hun voorlopig worst wezen want met enkel nog de Portugese Baja te gaan na deze wedstrijd zijn zij al zeker van de grootste beker op het einde van het seizoen!

Morgen wordt er in de Rally van Marokko, net als vandaag, een lus gereden rond Erfoud.

(foto: rallykazachstan.com)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan