Home > Circuit > In een notendop: Formule2 en GP3 in Sochi

In een notendop: Formule2 en GP3 in Sochi

  • In de Formule 2 behaalde de Thai Alexander Albon zijn vierde zege van het seizoen. Hij ging voorbij poleman De Vries en haalde het beste uit een afwijkende bandenstrategie. De Vries zakte naar de derde plaats en moest nog Nicholas Latifi laten voorgaan. George Russell (vandaag vierde) blijft de leider in de tussenstand met 30 punten voorsprong op Albon, en 33 punten op Norris, die vandaag moest opgeven.
  • De Italiaan Leonardo Pulcini haalde in Sochi zijn eerste zege in de GP3 binnen. Hij verzilverde er zijn pole, die hij gisteren in de late uurtjes nog kreeg toebedeeld omdat de oorspronkelijke poleman Mazepin voordeel zou hebben gehaald uit het afsnijden van het circuit (track limits). De Rus Nikita Mazepin kon in de slotfases nog voorbij zijn ART teamgenoot en kampioenschapsleider Anthoine Hubert naar een tweede plaats. Hubert, vandaag derde, blijft ruim leider in de tussenstand maar is nog geen kampioen. Hij levert 5 punten in op Mazepin en moet de titelviering nog even uitstellen.

(foto: fiaformula2.com)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)