Home > #Hoofdnieuws > F1: Terugkeer van Daniil Kvyat

F1: Terugkeer van Daniil Kvyat

Daniil Kvyat maakt in 2019 een opmerkelijke terugkeer in de Formule 1 bij Toro Rosso. De Rus vervangt bij de renstal Pierre Gasly, die volgend seizoen aan de slag kan bij Red Bull Racing. Voor Kvyat wordt het een derde periode bij Toro Rosso.

De ‘Torpedo’ debuteerde in 2014 bij het team uit Italië en werd in 2015 al gepromoveerd naar Red Bull. Na de GP van Rusland in 2016 wisselde hij met Max Verstappen van stoeltje, maar in de Verenigde Staten reed Kvyat in 2017 zijn laatste race met Toro Rosso, waarna hij door Red Bull opzij werd geschoven.

Begin dit jaar kon de Rus bij Ferrari aan de slag als testrijder, een rol die hem naar eigen zeggen sterker maakte en nu een zitje oplevert bij Toro Rosso. Derde keer, goede keer?

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?