Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen wint East Belgian en is nieuwe kampioen

BRC: Princen wint East Belgian en is nieuwe kampioen

In Sankt-Vith heeft de 44-jarige Kris Princen niet alleen de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship gewonnen, de Limburger is, samen met Bram Eelbode, ook de nieuwe rallykampioen. Voor Princen is het de tweede titel in ons land, 19 jaar na de eerste.

Ik was erg nerveus tijdens de laatste service”, vertelde Princen na zijn zege, “het parcours was dan wel droog, maar het is hier veel blind rijden, aan hoge snelheid en deze avond werd het ook weer veel kouder, waardoor we weer andere, zachtere banden, monteerden. Uiteraard ben ik dolgelukkig na deze zege, een bevochten zege, en de titel, na 19 jaar, tja, dat is super. Ik doe ook nog de Condroz, daar is al voor gezorgd.

Bedoret out, Verschueren verliest podium

Princen haalde het in Sankt-Vith met 7,9 seconden bonus op een sterke Adrian Fernemont (Skoda) en met 30,2 seconden voorsprong op Guillaume de Mevius die met zijn Citroën in de laatste meters nog voorbij de regende kampioen Vincent Verschueren (Skoda) ging. De Oost-Vlaming werd na een moeilijke rally vierde, voor Ghislain de Mevius. “Ik weet niet wat het is, maar na de eerste lus vond ik mijn ritme niet meer”, aldus Verschueren. Herman Kobus (Skoda) werd zesde, voor Patrick Snijers, winnaar in GT met zijn Porsche 911.

In de slotfase verloren we ook Sébastien Bedoret met zijn Skoda. De beloftevolle Waal, die hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer met Skoda zal rijden, brak een wiel af en gaf op in de 10de KP. Paul Lietaer is kampioen bij de Historics.

Het Belgische rallykampioenschap eindig tijdens het eerste weekend van november met de Condroz.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50