Home > VAS > Slalom > VAS Slalom naar finale in Kinrooi

VAS Slalom naar finale in Kinrooi

Het slalomseizoen kent in Kinrooi zijn finale. En het werd voor de deelnemers een seizoenseinde dat in sneltreinvaart verliep want we kennen de derde wedstrijd in evenveel weekends. Het goede nieuws voor de fans: de strijd om de titel wordt in Kinrooi, aan de grens met Nederland beslist.

Een duel, dat wordt het in wezen. Aan de ene kant Dirk Smets met de rode Mini Alora met het nummer 45. In Houthalen eigende hij zich zijn enige zege van dit seizoen 2018 toe. Maar hij verzamelde heel wat punten met drie bijkomende podiumplaatsen, en ook zijn “slechte” resultaten zouden door anderen begeerd worden want lager dan een vijfde plaats zakte hij niet. Zijn grootste troef is wellicht de Mini en de service die Albert Draelants levert. Draelants spaart kosten noch moeite om “zijn” Mini telkens als de topwagen naar voren te brengen. Dat zal in Kinrooi niet anders zijn. Het is bovendien een parcours dat de krachtige rode Mini op het lijf geschreven staat.

Aan de andere kant van de ring eveneens een rode wagen. De Suzuki Cappuccino. De vreemde eend in de bijt als het op slalom aankomt want toen vader en zoon Suffeleers met het kleine wagentje jaren geleden kwam aanzetten werden ze vreemd aangekeken. Maar Jelrik haalde vorig weekend in Torhout zijn tweede zege van dit seizoen, na de openingswedstrijd in Kuurne. Zijn troef is wellicht de recht toe, recht aan benadering van de wedstrijden en het improvisatie- en aanpassingsvermogen van de clan Suffeleers. De Suzuki zelf, dat weten we nu ondertussen al, is betrouwbaar, snel en wendbaar. En zoals in de goede oude dagen van de racerij moet de rijder dan compenseren voor al het overige.

Eigenlijk hadden we er een kwartet aan titelkandidaten van kunnen maken. Maar Jos Bronckaert met de krachtige Renault Clio, en Jurgen Ribbens met de getrouwe VW Polo GT, hebben het zelf niet meer in de hand. Hun kansen hangen af van teveel andere factoren: de prestaties van de tenoren, geluk of pech en het vallen van de schrapresultaten. Maar Jos Bronckaert kan wel ernstig aanspraak maken op de derde eindplaats en als hij Jurgen Ribbens van het seizoenspodium afhoudt, dan zien we nog iets leuks: namelijk de 1ste, 2de en 3de positie van het kampioenschap in handen van Renstal Trommelke.

Wie het allemaal van dichtbij wil bekijken die kan volgende zondag terecht op het Industrieterrein Leuerbroek in Kinrooi waar om 11u in de ochtend wordt gestart met de eerste reeks. Het industrieterrein ligt langs de Weertersteenweg (N762) tussen Maaseik en Kinrooi. Bij de aanduiding ‘Industrieterrein Leuerbroek’, links afslaan, dan rechts aanhouden.

You may also like
VAS: terugblik Slalom van Kinrooi
VAS: J├╝rgen Ribbens is terug
VAS: Houtlandslalom start het schooljaar
VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen