Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross: Rudi Loodts promotiekampioen

VAS Rallycross: Rudi Loodts promotiekampioen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De weergoden bezorgden de regionale rallycrossers in Arendonk echt niet de dag waarop zij zaten te wachten. De regen werd zonder meer de grote spelbreker. Zoeken naar grip en het juiste racerubber was dan ook de rode draad doorheen de hele wedstrijddag. Dat we Rudi Loodts op het einde van de dag als nieuwe kampioen in de Promoklasse onthaalden, was allerminst een verrassing. In de klasse B volgt het verdict na de laatste race op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen.

Rudi Loodts overheerste al sedert het seizoensbegin de promotieklasse. De rijder uit Kasterlee zag pas in de eindfase van het kampioenschap Devlin Thijs, evenals Loodts onderweg in een Opel Corsa, opduiken als mogelijke stoorzender in een quasi perfect seizoen.

(vas press/foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/loodts.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Loodts reed in de uitgestelde wedstrijd op het Glosso circuit een bijna foutloze race en wisselde voortdurend af met Thijs. Na drie reeksen stond Thijs totaal onverwacht op de pole in de A-finale. Loodts nam echter een bliksemstart en bouwde al snel een voorsprong uit… tot de laatste ronde. Een goed gevolgde Devlin Thijs vond een klein gaatje om Loodts te snel af te zijn. Loodts klampte aan maar moest toch toezien hoe Thijs met de dagzege aan de haal ging. Wim Van Tiggelen in de Peugeot 205 ging als derde over de meet. “Devlin Thijs was zonder meer snel. Even dacht ik dat het een te makkelijke titel ging worden. Maar er mag ook wel wat druk zijn, dat is goed voor het vertrouwen hé”, vertelde Loodts na de wedstrijd. Hij zou al voldoende hebben gehad aan een zevende plaats om de titel binnen te halen maar mocht na deze tweede positie overtuigend de grootste beker meenemen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/dexters.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Klasse A (-1600cc): Kampioen Dexters boekt nieuwe winst

Didier Dexters werd in vorige race op zijn thuiscircuit uitgeroepen tot de nieuwe kampioen in de klasse A. In deze “uitgestelde” wedstrijd op Glosso zette Dexters nogmaals de kroon op het werk. De Toyota rijder was in de reeksen op het doorweekte circuit, dat bij momenten erg moeilijk berijdbaar was, tot driemaal toe de snelste. De tegenstand was al van bij aanvang uitgedund met Benny Demandt, nog ten prooi aan de motorschade die hij in de vorige wedstrijd in Maasmechelen opliep aan de Honda Civic, en een forfait van Ben Lenaerts. Slechts negen piloten traden in de arena. Dexters won vrij makkelijk de finale voor Davy Wynants in de Seat Ibiza. Rens Van Der Linde in de Honda Civic werd derde.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/weltjens.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Klasse B (+1600cc): zege van Weltjens stelt titel uit tot finale

Andy Leysen wilde kost wat kost de zege boeken op Glosso en een eerste titel binnenhalen. Het was immers zijn honderdste wedstrijd en het Glosso circuit grenst aan zijn achtertuin! Maar de zaken liepen helaas anders. In de eerste reeks liet hij de motor afslaan waardoor hij pas een twaalfde tijd zette. In de tweede reeks lukte hij dan wel een derde tijd. Ook naaste achtervolger in het kampioenschap, Jonas Kemps, had niet echt zijn dagje. Kemps reed een vijfde tijd en wierp na de tweede reeks de handdoek. “Het oliedruk lampje ging plots branden en er zat niets anders op dan aan de kant te gaan”, zei hij achteraf. De onverwachte pole ging na de derde reeks richting Peter Luits en de Opel Astra. Andy Leysen wist na een knappe zege in de B-finale door te stoten naar de A–finale maar kwam niet in het goede ritme en ging met de BMW M5 pas als vierde over de meet. Thomas Weltjens was voor de tweede keer dit seizoen met de kleine Opel Corsa iedereen te snel af. Hij nam een superstart en bleef alle tenoren voor. Hij pakte de volle buit voor Stijn Severeyns in de Opel Ascona en Jan Driesen in de BMW Compact. In de klasse B is er dus nog niets beslist en op het Duivelsbergcircuit wordt het op 7 oktober een uitermate spannende finale.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross