Home > Circuit > Indycar: Dixon voor de vijfde keer kampioen

Indycar: Dixon voor de vijfde keer kampioen

Het was voor Alexander Rossi van bij het begin van de race in Sonoma moeilijk om Scott Dixon van de titel af te houden. De Amerikaan tikte zijn Andretti Racing teamgenoot aan bij de start. Rossi moest een inhaalrace beginnen. Scott Dixon hield het hoofd koel in tweede positie en reed naar de titel.

Rossi gaf na zijn misstap de moed niet op, spaarde brandstof en kon met zijn pitstop strategie zich ontdubbelen. Dan kreeg hij de kans om na een safety car periode weer aan te pikken aan de staart van het veld. Rossi haalde alles uit de kast en strandde uiteindelijk op 10 seconden van de winnaar in vijfde positie.

Ryan Hunter-Reay haalde voor Andretti de overwinning terwijl Scott Dixon met de Ganassi Dallara Honda zich Will Power (Penske) van het lijf moest houden toen zijn harde banden een verkeerde keuze bleken. Maar Dixon is niet voor niets de “Ice Man” en met zijn tweede positie had hij overschot aan voorsprong en punten voor zijn vijfde titel bij de Indycar.

In de tabel van de besten aller tijden staat de Nieuw-Zeelander nu alleen nog maar achter de Amerikaanse legende AJ Foyt, die zeven titels haalde.

(foto: verizon/indycar.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken