Home > Circuit > Nascar Whelen: PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale

Nascar Whelen: PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale

De halve finales van de NASCAR Whelen Euro Series 2018, op het circuit van Hockenheim, werden geen succes voor de PK Carsport-troepen. Mechanische pech maakten van de generale repetitie voor de seizoensfinale in Zolder een moeilijke opdracht, maar zoals het spreekwoord zegt: “Een slechte generale repetitie zorgt voor een steengoede opvoering.”

Het weekend op de Hockenheimring begon al niet onder het beste gesternte. Anthony Kumpen was nog steeds geblesseerd en moest door Bert Longin worden vervangen. De Leuvenaar kwam echter niet veel aan rijden toe. “De wagen van Anthony moest na de zware crash van Tours helemaal opnieuw opgebouwd worden”, stelt Longin. “Een geplande test viel in het water, waardoor de #24 pas in Hockenheim voor het eerst in actie kwam. Onvermijdelijk steken dan wat kinderziektes de kop op. Om de seizoensafsluiter in Zolder niet in gevaar te brengen hielden we het na haperingen voor bekeken, om de wagen zo tiptop naar onze thuisrace te kunnen brengen.

Eén en ander betekende dat Pol Van Pollaert, op de #24 in Elite 2 de vervanger van aanstaande vader Guillaume Dumarey, helaas niet in actie is kunnen komen. Ook voor Stienes Longin, actief op de Chevrolet #11, werd het geen makkelijk weekend. “De kwalificaties liepen naar behoren, maar in de eerste race staken elektrische problemen de kop op“, vertelt de Leuvenaar. “Zo moest ik voortijdig naar de kant, maar dat betekende ook dat ik voor Race 2 een slechte startpositie had. Toch kon ik daar nog van een vijftiende naar een achtste plaats oprukken.

We hebben in de loop van het weekend wel heel wat over de set-up van de auto geleerd”, aldus Longin jr. die in Hockenheim ook met een heropgebouwde bolide op weg ging. “Dat zal ons helpen in de voorbereiding op de seizoensfinale in Zolder. Niet dat we daar ons hele seizoen zullen goedmaken, maar een prachtresultaat in onze thuisrace – en dat zit er zeker in – zal ons toch het seizoen met een goed gevoel laten afsluiten.

Braziliaan Felipe Rabello zorgde in Hockenheim uiteindelijk nog voor de beste resultaten voor het PK Carsport-kamp. Met de #11 reed hij in Elite 2 naar een zesde en een vierde plaats. Nu wordt al vooruitgeblikt naar het afsluitende weekend in Zolder, op 20 en 21 oktober. Daar is iedereen bij PK Carsport er op gebrand om nog eens te laten zien tot wat het team echt in staat is.

(persbericht)

You may also like
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
Youtubers in de autosport
Dubai 24: de Belgen aan de start