Home > Circuit > Europese GT4: SRT geeft jeugd een kans

Europese GT4: SRT geeft jeugd een kans

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale en nationale GT-racerij. De afgelopen weken waren bijzonder druk voor het team met verschillende races en heel wat testwerk met AMG-Mercedes.

De resultaten mochten er ook zijn, want na winst in de GT4 in de 24 Hours of Zolder, volgde dit weekend ook het eerste Europese podium met het Nederlands-Belgische duo Bas Schouten en Gilles Magnus. De gifgroene Mercedes-AMG GT4 kwam na een zeer hard bevochten race met 45 deelnemers als 3de over de meet. Een dag eerder werd het duo dertiende.

De 24 Uur van Zolder was een belangrijke test voor de GT4-wagens en die test doorstonden de bolides met verve. In een wedstrijd met BMW, Porsche, Mercedes… pakte SRT een schitterende zege in één van de hardste uithoudingsraces van de wereld. Nicolas Vandierendonck, Nico Verdonck, Johan Vannerum, Filip Teunkens en Jean-Luc Behets pakten niet enkel de zege in de klasse GT4, maar ook een knappe zesde plaats algemeen, een bewijs van de degelijkheid en snelheid van de huidige generatie GT4.

Op naar de Eiffel

Het Europese kampioenschap GT4 is dit seizoen echt gegroeid. Meer dan 10 merken en een startveld van meer dan 40 wagens is het levende bewijs van de kracht van een serie die alleen nog maar kan groeien. Op de Nürburgring stond de laatste meeting van het Europese seizoen op het programma. Naar goede gewoonte zette het team uit Merchtem, bij Brussel, drie Mercedes-AMG in. Louis-Philippe Soenen en Nicolas Vandierendonck deden het ieder solo in de categorie Am, terwijl het onuitgegeven duo Bas Schouten en Gilles Magnus in de Silver Cup zouden racen.

Dat laatste duo kende wat pech tijdens de eerste wedstrijd met een drive-through na een probleem tijdens de verplichte pitstop en een plek in de top 5 werd uiteindelijk een dertiende plaats aan de finish.
Patrick Selleslagh: “Blijkbaar zouden we de wagen één seconde te vroeg hebben laten vertrekken, wat resulteert in een drive through en een seconde tijdstraf. Jammer voor de jongens en het team, want hier zat een mooie prestatie in.”

SRT scoort podium in de European GT4 Series

In de wedstrijd op zondag kwam de revanche, met een derde plaats voor de gifgroene Mercedes-AMG GT4. Gilles Magnus: “Ik nam een goede start en ben bewust zeer snel binnengekomen, zodra het pitwindow open ging om Bas de kans te geven onze opmars verder te zetten. Bas heeft dan schitterend werk gedaan, de derde plek veilig gesteld. Ik ben erg blij met dit resultaat en de kans die ik van Patrick en Niels Selleslagh en het team heb gekregen. Wie weet krijgt dit ook een vervolg.”

(persbericht)

 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/srt-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup
GT European Series: magere startgrid
GT4: schade beperkt voor Benjamin Lessennes