Home > #Hoofdnieuws > F1: Fenomenale Hamilton klopt Verstappen in Singapore

F1: Fenomenale Hamilton klopt Verstappen in Singapore

Lewis Hamilton mag na een onwaarschijnlijk rondje zijn Mercedes zondag op pole position parkeren bij de start van de Grote Prijs Formule 1 van Singapore. De Brit versloeg tijdens de kwalificaties de Red Bull van de Nederlander Max Verstappen.

Op zaterdagnamiddag bombardeerde Ferrari zich met een 1-2 in de derde vrije training tot topfavoriet voor de kwalificaties, maar Hamilton liet geen spaander heel van de Italiaanse hoop.

Met een knalronde in 1’36.0 was Hamilton al na zijn eerste run in Q3 drie tienden sneller dan Verstappen, een tijd die ook voor de Nederlander bijna onrealistisch snel is met de Red Bull. Sebastian Vettel (Ferrari) kwam niet verder dan de derde plaats, gevolgd door de Mercedes van Valtteri Bottas, de Ferrari van Kimi Raikkonen en de Red Bull van Daniel Ricciardo.

Sergio Perez (Force India) was goed voor de zevende tijd, voor de Haas van Romain Grosjean, de Force India van Esteban Ocon en de Renault van Nico Hülkenberg.

Vandoorne achttiende

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne stootte niet door naar het tweede kwalificatiegedeelte en kwam niet verder dan de achttiende chrono. Zijn McLaren-teamgenoot Fernando Alonso deed beter met de elfde startplek.

Foto © Mercedes AMG F1/Wolfgang Wilhelm

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?