Home > #Hoofdnieuws > Blancpain Sprint: GRT wint, WRT is bijna teamkampioen

Blancpain Sprint: GRT wint, WRT is bijna teamkampioen

De winnaar van de eerste race tijdens het finaleweekend van Blancpain Spint is de #63 GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart. De #1 WRT Audi (Mies-Riberas) en de #2 WRT Audi (Stevens-Vanthoor) werden respectievelijk tweede en derde. WRT is bijna zeker van het teamkampioenschap.

 In het kampioenschap voor rijders is het nog niet zeker wie de titel behaalt. Christopher Mies en Alex Riberas hebben elke 86 punten. Het duo Marciello-Meadows heeft er 80 en de derde titelkandidaten zijn Bortolotti-Engelhart met 75 punten. Morgen zijn er nog maximaal 16,5 punten te verdienen. Dries Vanthoor en Will Stevens zijn nu vierde, maar kunnen de titel niet meer behalen met 61 punten. Zelfs het eindpodium wordt voor hen moeilijk.

Adrien De Leener werd tweede in de Silver Cup met de #3 WRT Audi. Denis Dupont viel uit kort na de pitstops met de #37 3Y BMW.