Home > #Hoofdnieuws > WRX: Johan Kristoffersson leidt in Letland

WRX: Johan Kristoffersson leidt in Letland

In Riga, Letland, werd vandaag op het Bikernieki Race Circuit de eerste dag van de negende manche van het WK Rallycross afgewerkt. Daarbij werden twee reeksen verreden in het WK en twee voor de Europese Supercars. De Super1600-rijders van EuroRX reden reeds drie reeksen.

In het WK is het de Zweed Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo)  die zich alweer leider mag noemen na dag één met twee besttijden in evenveel heats. In de eerste reeks was het de Fransman Sébastien Loeb die nochtans erg dicht bij de tijd van Kristoffersson kwam. De Peugeot-rijder kwam slechts 9 duizendsten van een seconde tekort. In de volgende heat kende Loeb dan weer problemen na het klassieke starttumult waarbij hij pas de 11de tijd op de tabellen zette. Dat resulteert in een vijfde plek voorlopig. Kristofferssons landgenoot Mattias Ekström (Audi) prijkt voorlopig op een tweede plek dankzij een derde en tweede tijd in de reeksen. Na het Zweedse duo volgt Petter Solberg, Kristofferssons teamgenoot.

In het Europese rallycross voor Supercars is het de Zweed Anton Marklnd (VW Polo), uittredend Europees kampioen, die voorlopig bovenaan staat. Hij gaat de Let Reinis Nitiss (Ford Fiesta) vooraf die nu echt wel op weg lijkt om Marklund op te volgen dankzij een derde en eerste tijd. De Fransman Cyril Raymond staat derde met zijn Peugeot.

In de klasse Super1600 blijft het razend spannend. De Litouwer Rokas Baciuska (Audi), die in het kampioenschap twee puntjes achterstand telt op de Let Artis Baumanis (Audi), leidt na drie reeksen. Baumanis is voorlopig vierde en moet Skoda-rijders Gergely Marton en Aydar Nuriev voor zich dulden. Ook Nuriev maakt nog kans op de titel, een titel die half oktober in het Duitse Buxtehude wordt beslist.

(foto J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring