Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT Sprint: Kan Vanthoor dit weekend kampioen worden?

Blancpain GT Sprint: Kan Vanthoor dit weekend kampioen worden?

Dries Vanthoor begon goed aan het laatste weekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup. De #2 WRT Audi, die Vanthoor deelt met Will Stevens, was de snelste wagen tijdens de eerste vrije training op de Nürburgring. Met nog 35 punten te verdienen in dit laatste sprintweekend, kan het kampioenschap nog alle kanten uit. Ook Vanthoor maakt nog kans op de titel. 

De huidige leiders in het Sprint Cupklassement zijn Alex Riberas, Christopher Mies, Raffaele Marciello en Michael Meadows. Zij staan momenteel op een gedeelde eerste plaats met elk 74 punten. Dries Vanthoor deelt de vijfde plaats met zijn teamgenoot Will Stevens (elk 51,5 punten). In het algemeen klassement staat Dries vierde met 88,5 punten. Marciello leidt met 122 punten.

Verder maken ook Mirko Bortolotti en Christian Engelhart (#63 GRT Lamborghini met een gedeelde derde plaats) en Kelvin Van der Linde en Steijn Schothorst (#66 Attempto Audi met een gedeelde vierde plaats) kans op de winst in het kampioenschap. Mathematisch is de titel ook nog mogelijk voor Stuart Leonard (#17 WRT Audi).

Resultaat vrije trainingen

De #19 GRT Lamborghini (Caldarelli-Perez Companc) ging net iets trager dan onze landgenoot in de eerste vrije trainingssessie, gevolgd door de #1 WRT Audi (Mies-Riberas). Tijdens de tweede vrije training was de #88 AKKA ASP (Meadows-Marciello) het snelst, gevolgd door de #25 Sainteloc Audi (Gachet-Haase) en de #17 WRT Audi (Leonard-Frijns). Adrien De Leener en Ricardo Feller zetten met de #3 WRT Audi de zesde en de zestiende tijd neer.

Debuut Denis Dupont in GT3

Naast Dries Vanthoor (#2 WRT Audi) en Adrien De Leener (#3 WRT Audi), rijdt ook Denis Dupont dit weekend mee in de Blancpain Sprint Cup. De WTCR-rijder debuteert zo in de GT3 met de #37 3Y Technology BMW M6 GT3 die hij deelt met Lukas Moraes. Die wagen zette de dertiende tijd neer in de eerste vrije training en de laatste tijdens VT2.

Morgen om 9u30 begint de eerste kwalificatie, gevolgd door de tweede kwalificatie om 10u. Race 1 start morgen om 14u05.

Foto’s © Blancpain GT Series

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open