Home > Circuit > NASCAR Whelen: Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen

NASCAR Whelen: Bert Longin vervangt geblesseerde Anthony Kumpen

Anthony Kumpen verschijnt niet aan de start van de halve finales van de NASCAR Whelen Euro Series 2018, op het circuit van Hockenheim. De Hasselaar ondervindt nog te veel last van zijn in Tours opgelopen blessures, zijn kompaan Bert Longin vervangt hem. 

De Hockenheimring is dit jaar het decor van de halve finales van NASCAR Whelen Euro Series. Anthony Kumpen, vierde in de tussenstand van Elite 1, zal echter niet kunnen strijden om de dubbele punten die dit weekend te verdienen zijn. De tweemalig NASCAR Whelen Euro Series-kampioen is nog niet helemaal hersteld van de blessures die hij opliep tijdens de vorige meeting in Tours, begin juli.

De ligamenten van mijn rechterduim zijn gescheurd, waardoor er een vochtophoping is ontstaan”, aldus Kumpen. “Verder heb ik af en toe ook last van evenwichtsstoornissen. Kortom, deze meeting komt te vroeg. Mijn gezondheid komt op de eerste plaats, en op deze manier verhoog ik de kansen om er bij de seizoensfinale in Zolder voor honderd procent te staan.”

Kumpen stelde goede vriend Bert Longin voor om zijn plaats in te nemen, een verzoek waar de Leuvenaar graag op in ging. “Eerst en vooral: het is ontzettend spijtig dat Anthony er hier niet kan bij zijn”, aldus Longin. “Hij is toch één van de blikvangers van dit kampioenschap, en speelt een belangrijke rol in het op de kaart zetten van de NASCAR Whelen Euro Series. Het is dan ook een hele eer om zijn plaats te mogen innemen. Aan de andere kant… het wordt niet makkelijk. Afgezien van die bandentest in Brands Hatch eerder dit jaar heb ik niet meer in dit kampioenschap geracet sinds eind 2016. Het wordt dus wat wennen.”

Bert Longin was eerder al in Belcar en ook NASCAR tegelijk met zoon Stienes actief, maar nu rijden ze voor het eerst voor hetzelfde team, maar met een andere – doch identieke – wagen. “Eerlijk? Daar mag ik eigenlijk geen rekening mee houden”, stelt Longin senior nog. “We moeten gewoon elk ons best doen, en elk een zo goed mogelijk resultaat behalen.”

Voor Stienes Longin begon het weekend alvast goed, met de snelste tijd in de eerste vrije training. “Ja, ik voel me goed aan het stuur van de auto”, aldus Longin. “Het team heeft bij de heropbouw van de auto schitterend werk geleverd en qua afstellingen hebben we de set-up van vorig jaar wat verfijnd. Dit is een omloop waar je af en toe wel eens wat risico’s kan nemen, zonder dat je gevaar loopt dat je race er meteen op zit. Hier is misschien wel wat mogelijk.”

Ook in Elite 2 vindt er voor dit weekend een rijderswissel plaats, maar gelukkig wel voor heuglijker redenen dan in Elite 1. Guillaume Dumarey staat op het punt vader te worden en laat zijn zitje in de #24 bolide aan Pol Van Pollaert, één van de rijders waarmee Dumarey in 2016 tweede werd in de 25 Uur VW Fun Cup. De #11 Chevrolet wordt zoals steeds bestuurd door Felipe Rabello.

(persbericht)

You may also like
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
Dubai 24: de Belgen aan de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen