Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ogier zet offensief in, Neuville leider in Turkije

WRC: Ogier zet offensief in, Neuville leider in Turkije

Dat WRC qua spektakel de F1 gewoon onder de mat veegt, bleek nog maar eens op de openingsdag van de WRC-wedstrijd in Turkije, de tiende proef van het lopende seizoen. Sébastien Ogier, Thierry Neuville en Ott Tänak wonnen achtereenvolgens ieder hun proef tijdens de namiddaglus en in de voorlopige tussenstand leidt Neuville met… 0,3 seconden bonus op Sébastien Ogier. Tänak volgt als vijfde op 31,9 seconden van de WK-leider. De WK-strijd dendert dus onverminderd voort.

Opschudding tijdens de namiddag in Turkije, want er is geen spoor meer vooraan van de mannen die eerder de dienst uitmaakten.  Mads Ostberg en Craig Breen verloren we vooraan, terwijl de leider na de ochtendproeven, Andreas Mikkelsen, nu derde is op 2,6 seconden van Neuville.

Ogier was misschien wel de man van de namiddag, al strandde de Fransman finaal op 0,3 seconden van Neuville in de tussenstand. Ogier werd eerste en tweemaal derde en verkleinde zijn achterstand op Neuville dus fors. Maar ook Neuville rijdt sterk en is voorlopig dus de leider in de wedstrijd. Neuville kende een klein issue van enkele seconden in de laatste proef van de dag, maar is dus nog wel leider.

Mads Ostberg en Elfyn Evans kenden beide pech met crashes en de Citroën en Ford zijn voorlopig uit de wedstrijd.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender