Home > #Hoofdnieuws > WRC: wordt de regelmaat van Neuville de sleutel in de titelstrijd?

WRC: wordt de regelmaat van Neuville de sleutel in de titelstrijd?

Het FIA World Rally Championship startte vanavond in Turkije voor het eerst sinds 2010 nog eens aan een wedstrijd in het land op de grens van Europa en Azië.

Foto: Willy Weyens

Het wordt een echte onverharde proef, de wedstrijd in Turkije, met start vanavond en een finish, zondag rond de middag. De tiende proef van het seizoen wordt een nieuw hoofdstuk in de titelstrijd tussen vijfvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier, WK-leider Thierry Neuville en dat man van het moment, Ott Tänak. De Est won zowel in Finland als in Duitsland en bij nieuwe winst schuift hij mogelijk zelfs al naar de tweede plaats in het WK.

Nieuwe paden

Uiteraard vinden we in Turkije geen gekende wegen, geen parcours dat de teams door en door onder de knie hebben, maar wel volledig nieuwe proeven, waar iedereen voor een première staat. Met een temperatuur van 35 graden en meer, op een ondergrond die zeker voor de nodige kopzorgen zal zorgen, wordt het hard voor de banden, krachtbronnen en overbrengingen. Uithouding wordt zonder meer een sleutelwoord in deze editie van de wedstrijd in Turkije. Uithouding is nu net ook de troef van Neuville dit seizoen, want in alle wedstrijden dit seizoen pakte de Belg al punten.

De rally startte in Marmaris deze avond, met winst van Andreas Mikkelsen in de eerste korte KP en de wedstrijd eindigt na 17 proeven voor een totaal van 312.44 km.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender