Home > #Hoofdnieuws > Onze F1-watcher: waarom Vandoorne naar Ferrari moet

Onze F1-watcher: waarom Vandoorne naar Ferrari moet

Enkele grote talenten, waaronder Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne, lijken volgend seizoen zonder zitje te vallen in de Formule 1. Desondanks blijft onze landgenoot strijdvaardig en gaat hij op zoek naar alternatieven.

Andere rijders die in het verleden hetzelfde lot als Vandoorne moesten ondergaan, lijken hun weg naar de Formule 1 ondertussen terug te vinden. Daniil Kvyat wordt genoemd bij Toro Rosso en ook voor Antonio Giovinazzi, al twee jaar wanhopig op zoek, lijkt er bij Sauber eindelijk een opening te komen.

En laat die twee nu net twee belangrijke pionnen zijn bij Ferrari. Giovinazzi is al voor het tweede jaar op een rij de reserverijder en Kvyat vervoegde de Scuderia begin dit jaar als simulatortestrijder.

Ferrari lijkt dus twee belangrijke testrijders te kunnen kwijtspelen en wie weet is dat een kans voor Vandoorne om bij de Italiaanse constructeur aan te kloppen. Een stap terugzetten om er daarna twee voorwaarts te zetten, het zou niet de eerste keer zijn dat het gebeurt.

In 2015 werd Esteban Gutierrez testrijder bij Ferrari om een seizoen later bij Haas aan de slag te gaan als vaste rijder. Kevin Magnussen maakte bij McLaren exact hetzelfde mee als Vandoorne en zit na een jaartje als testrijder en een seizoen bij Renault nu bij Haas in de vorm van zijn leven.

Er zijn natuurlijk nog steeds posities open bij teams zoals Williams, Haas, Toro Rosso en Sauber en dus mag Vandoorne de hoop op een zitje niet opgeven. Er zijn evenwel mooie alternatieven, zowel in als buiten de Formule 1 en wie weet zelfs bij een topteam als Ferrari.

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend