Home > #Hoofdnieuws > Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul verlengen contract bij Hyundai Motorsport

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul verlengen contract bij Hyundai Motorsport

Thierry Neuville en dus ook Nicolas Gilsoul zien wie de komende drie seizoenen, 2019, 2020 en 2021 ook in de kleuren van Hyundai. Het duo verlengde in de aanloop naar de rally van Turkije het contract met de Koreaanse constructeur, met wie ze al tweemaal vicewereldkampioen werden en uiteraard vandaag het WK leiden.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn dus na vier jaar nog steeds niet op Hyundai uitgekeken. Het duo startte ooit dramatisch in de Monte-Carlo van 2014 met de sortie in de eerste kilometers van de eerste KP, maar ondertussen is er veel veranderd. Ze reden 61 WRC-wedstrijden voor Hyundai Motorsport, de wedstrijd in Turkije nog niet meegerekend en daarvan wonnen ze er negen. (Duitsland ’14, Sardinië ’16, Corsica ’17, Argentinië ’17, Polen ’17, Australië ’17, Zweden ’18, Portugal ’18, Sardinië ’18) en 29 maal stonden ze op het podium, met 129 maal winst in een KP en 735 punten in het WK. Voor Turkije, de wedstrijd start donderdagavond, heeft het Belgische duo 23 punten bonus op Sébastien Ogier in de WK-tussenstand.

Thierry Neuville: “Ik ben zeer blij met de vernieuwing van mijn contract voor de komende drie jaar bij Hyundai Motorsport. We zijn er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan en het is steeds mijn bedoeling geweest om mijn rallycarrière bij dit team verder te zetten. We hebben sinds 2014 veel speciale momenten beleefd, zowel de goede als de iets minder goede. Eén van de hoogtepunten blijft nog altijd onze eerste gezamenlijke overwinning in 2014. Ook onderling, binnen het team, hangt er een fantastische maar vooral familiale sfeer en ik kom goed overeen met de andere rijders en dat is ook zeer belangrijk voor mij. Met Nicolas aan mijn zijde, die een belangrijke rol speelt in mijn carrière, blijven we 100% gefocust op het verdere verloop van het seizoen en trachten we zo sterk mogelijk te eindigen en hopelijk kunnen we de titel pakken. Vanaf dan blijven we verder werken aan een nog mooiere toekomst met Hyundai Motorsport.

Teambaas Michel Nandan: “Ook wij zijn verheugd om de samenwerking met Thierry en Nicolas voor de komende drie seizoenen verder te kunnen zetten. Zij hebben beiden een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Hyundai Motorsport en haar team. Het is daarom ook belangrijk om al vooruit te denken. Thierry en Nicolas hebben bewezen uitstekende ambassadeurs voor het merk te zijn en worden zeer gerespecteerd, zowel binnen het team als daarbuiten.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2