Home > #Hoofdnieuws > Weer een 24-uursrace voor toerwagens in Spa?

Weer een 24-uursrace voor toerwagens in Spa?

Het Waalse dagblad la Dernière Heure pakte deze week met opvallend nieuws uit. De man achter de TCR, Marcello Lotti, zou met de idee spelen een 24-uursrace voor toerwagens in Spa te organiseren. Die toerwagens maakten tussen 1964 en 2000 de dienst in de Ardennen uit, maar SRO kwam in 2001 met een nieuw concept op de proppen, een race voor GT-wagens en dat bepaalt tot op vandaag de affiche van de race. De hoofdcategorie in de race van Lotti zou uiteraard de TCR zijn, maar Peugeot RCZ Cup, Renault Clio Cup of andere toerwagensseries zouden er ook hun plaats in krijgen. Natuurlijk is het geen idee dat morgen al levensvatbaar zal zijn, maar mogelijk zien we dus toch nog ooit weer toerwagens in de Ardennen racen.