Home > Rally > Citroën kon met Sainz en Loeb al scoren in Turkije

Citroën kon met Sainz en Loeb al scoren in Turkije

Zeventien proeven staan de teams te wachten in Turkije, goed voor 312,44 kilometer tegen de klok in temperaturen van boven de dertig graden. Citroën was hier al vier keer winnaar: Carlos Sainz in 2003 met de Xsara WRC, Sebastien Loeb in 2004 en 2005 eveneens met de Xsara. De Fransman deed er in 2010 nog een overwinning bij met de C4 WRC. Hoe zien de huidige piloten er naar uit?

Craig Breen: “Het doel is echt om zonder enig issue door de eerste proeven te komen, als we dat lukken, dan zouden we goed geplaatst moeten zijn voor de rest van de rally. De opgenomen beelden van de organisator in een productie-auto zijn moeilijk te interpreteren. Eén ding is zeker: de proeven zien er zeer interessant uit, met een goede variëteit aan wegen, sommige smal, technisch en ruw, andere veel sneller. “

Mads Østberg: “We verwachten dat het dit weekend warm zal zijn, het zal een technisch moeilijke, veeleisende rally voor de auto’s worden en dat is wat we hebben voorbereid tijdens onze pre-event test. In dit soort omstandigheden ben ik goed en de C3 WRC is nog efficiënter en makkelijker te besturen dan op Sardinië, wat het laatste evenement is waar op vergelijkbare wegen werd gereden. “

Khalid Al Qassimi: “Ik ben heel blij dat ik weer achter het stuur van mijn C3 WRC zit, vooral tijdens een nieuw evenement. Het is altijd spannend om gloednieuwe proeven voor het eerst te betwisten, vooral omdat we redelijk moeilijke omstandigheden verwachten. Ik heb goede herinneringen aan de Acropolis Rally, het is altijd een kwestie van de juiste balans vinden tussen aanvallen en zorgen voor de wagen. “

Foto: RedBull Content Pool

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender