Home > Rally > WRC: M-Sport kijkt uit naar Turkije

WRC: M-Sport kijkt uit naar Turkije

Ieder team zit vol spanning te wachten op de start van de WRC manche in Turkije, alsook Ford dus. Wetende dat Ford hier in het verleden sterk voor de dag kwam en een uitgebreide testsessie achter de rug heeft in Griekenland, dan zijn de andere teams bij deze gewaarschuwd. Het merk met de blauwe ovaal staat trouwens in voor 67% van de deelnemende wagens, redelijk indrukwekkend cijfer.


Sebastien Ogier: “Rally Turkije zal zeker een interessante gebeurtenis zijn omdat niemand echt weet wat te verwachten. Dit is het eerste volledig nieuwe evenement sinds een lange tijd en hoewel ik de rally in 2010 heb betwist, zal het evenement van volgende week compleet anders zijn. Er zal veel werk te doen zijn tijdens de verkenningen en Julien zal voor elke kilometer gloednieuwe aantekeningen moeten schrijven! Het zal een hoop werk zijn, maar ik kijk uit naar de uitdaging. Ons doel is om het best mogelijke resultaat te behalen, maar met het losse grind zal het een uitdaging worden. We zullen de tweede auto op de weg zijn en er zullen veel snelle teams zijn die profiteren van een schonere en snellere weg achter ons. We moeten proberen om vrijdagochtend zo dicht mogelijk te blijven en dan te kijken waar we staan in het klassement. Het belangrijkste is om een sterke reeks punten te scoren voor ons kampioenschap, en daar zullen we ons op concentreren.”

Elfyn Evans: “We zullen een stap naar het onbekende zetten met een gloednieuwe rally volgende week. Ik weet zeker dat het een interessant weekend wordt en ik kijk er naar uit om te ontdekken wat de Turkse proeven te bieden hebben. Het zal zeker warm zijn, en daar moeten we op voorbereid zijn. Het ziet er ook naar uit dat het vrij losse gravel zou kunnen zijn, wat ons een goede startpositie zou moeten geven voor de eerste dag. We hebben onze pre-event-test op enkele vrij ruige wegen in Griekenland voltooid en de Fiesta is nog nooit zo sterk geweest. We hebben veel voorbereidingen moeten treffen om ons voor te bereiden op deze en het harde werk zal tijdens de wedstrijd alleen maar doorgaan. We zijn zo goed voorbereid als we kunnen en ik denk dat we allemaal uitkijken naar iets geheel nieuws.”

Teemu Suninen: “Terwijl de meeste rally’s dit jaar alleen voor mij nieuw waren, zal deze voor iedereen nieuw zijn. Dat maakt de dingen echt interessant en kan me een kans bieden, omdat we allemaal gelijk zullen zijn in de ervaring. Niemand mag testen in Turkije, dus we zullen allemaal de wegen voor het eerst ervaren tijdens de verkenning en dan de shakedown. Wat betreft wat te verwachten, ik ben nog nooit in Turkije geweest en reis wat eerder af om alles te voelen. Ik verwacht dat het een zeer warme rally wordt en veeleisend, maar ik hoop een goed resultaat te behalen. “

Foto: M-Sport en RedBull Contentpool

You may also like
WRC 2020: Ford trekt Lappi aan!
WRC: M-Sport met Greensmith in Argentiniƫ
WRC Corsica: ook Ford met ambitie
WRC Spanje: Ford met Suninen en Evans