Home > Rally > Divers > Colsoul op zoek naar WK punten in Polen

Colsoul op zoek naar WK punten in Polen

Drie MINI John Cooper Works Rally zullen meedingen in de Baja Poland, die gehouden wordt van 31 augustus tot 2 september. Jakub ‘Kuba’ Przygonski, bijgestaan door onze landgenoot Tom Colsoul, zal er zijn leidersplaats verdedigen in het FIA Cross Country Rally World Cup championship.

Maar er zijn nog kapers op de kust want de Poolse specialist Krzysztof Holowczyc schreef in op de MINI John Cooper works Rally wagen van een Duitse team. Holowczyc won de baja op eigen bodem al vijf keer!
Er is trouwens nog een exemplaar van de MINI JWC in de wedstrijd, voor Michal en Julita Maluzsinski.

De tegenstand zal komen van het Belgische Overdrive Racing, dat Toyota HiLux wagens inzet voor Vladimir Vasilyev en voor Maciej Marton. En verder van de Ford Raptor RS van de Tsjech Martin Prokop. De wedstrijd wordt vooral bevolkt door veel Poolse deelnemers die willen schitteren in eigen land.

Przygonski staat evenals corijder Tom Colsoul aan de leiding van de Cross Country Rally World Cup met 258 punten. Hij wordt gevolgd door Vasilyev (201 punten) en Prokop (184).
Tot het seizoenseinde zijn er nog 120 punten te verdienen. Przygonski en Colsoul tellen op dit moment 57 punten voorsprong. De titel is dus nog niet binnen maar een goed resultaat in Polen zou weer een mooie stap in de goede richting zijn.

Vrijdag is er een shakedown en een Super Special Stage ’s avonds; een proef die slechts over 7 km loopt. Dat zal de startposities bepalen voor de eerste volledige rallydag op zaterdag met proeven over het militaire domein van Drawsko Pomorskie. Zondag eindigt de Baja. Het wedstrijdcentrum ligt in de Szeszecin, het voormalige Duitse Stettin.

(foto: bmw media)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan