Home > #Hoofdnieuws > Rally: R4 optie voor Belgian Rally Championship?

Rally: R4 optie voor Belgian Rally Championship?

In het verlengde van de beslissingen van de FIA, heft ook de Franse federatie FFSA een positief gevolg gegeven aan de nieuwe categorie R4. In 2019 mogen deze auto’s in het Franse asfalt en onverhard rallykampieonschap aantreden.  

Milano Racing heeft, in samenwerking met ORECA een project ontwikkeld met het oog op zowel de Franse wedstrijden als het ERC. Het Franse team, ook bekend van de RGT Abarth 124, ontwikkelde daarvoor een opvallende bolide, de Fiat 500X, een vierwielaangedreven kitcar. Met een prijs tussen R2 en R5 is dit een perfecte tussenstap voor jonge rijders! Dit seizoen zagen we al een soortgelijke wagen in de Spa Rallye, als demo, met goed chrono’s als resultaat.

 

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
FIA WEC: WRT kent alle namen