Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: het tij mag keren voor Belgium Driver Academy

Zolder 24: het tij mag keren voor Belgium Driver Academy

Belgium Driver Academy, het team van vader Christophe en zijn zonen Maxim en Alexander, heeft dit seizoen nog niet veel plezier aan de Wolf GB08 beleefd, met heel wat technische problemen tot een forfait voor de derde race van het seizoen toe. Echter gisteren begon het tij te keren en een vierde tijd in de nachtelijke kwalificatie van de 24 Uur van Zolder was voor het team een kleine overwinning.

We starten vanachter, na elektrische problemen, maar de auto is goed en we willen naar voor rijden”, dat was de commentaar op zijn Facebook-profiel van Maxim Pampel vandaag, na een lange dag op Zolder tijdens de trainingen en kwalificatie. Na de problemen eerder dit seizoen, werkte het kleine team rond vader Christophe Pampel de laatste dagen erg hard om de prototype Wolf met de nieuwe motor – met behulp van BMW-preparateur Carly – klaar te stomen. “Ik ben behoorlijk moe en heb 15 uur per dag gewerkt”, vertelde een duidelijke vermoeide teameigenaar donderdag nog. Jammer genoeg weerhielden kleine elektronische problemen de bolide ervan om veel te rijden, maar toch bleek Alon Day tijdens de superpole in zijn element.

Alon maakte in zijn eerste ronden jammer genoeg een foutje, ging dan erg snel, zette een prima tijd neer in wat zijn tweede ronde bleek, en daar was het reglement onduidelijk over”, aldus nog Christophe Pampel. “Voor mij zou hij een straf van een seconde krijgen, we werden echter naar achteren gezet. Maar het goede nieuws was voor mij dat de auto goed liep en dat bleek later uit de nachttrainingen, waarin we de vierde tijd konden neerzetten. En straffe kerel ook die Alon Day, hij reed amper met de auto en was van meet af aan zeer snel.

Laten we nu hopen dat het sympathieke Antwerpse team met Maxim Pampel, Loris Hezemans, Martin Doubek en Alon Day een mooie remonte wacht tijdens de 24 Uur zelf!

You may also like
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
De eindejaarsround-up: Maxime Pampel
Zolder 24: Norma leidt, Wolf in het verlies
Zolder 24 FLASH: Bellarosa meteen in de problemen!