Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Norma leidt, Wolf in het verlies

Zolder 24: Norma leidt, Wolf in het verlies

Na een uur racen in de 24 Uur van Zolder neemt Norma het commando en kende Wolf al problemen op alle drie de wagens. Al heel wat auto’s kregen met problemen af te rekenen, maar een aanrijding met onder meer de Wolf van Ivan Bellarosa is voorlopig het belangrijkste wedstrijdfeit.

Na een spin en een drive through voor de #240 Wolf van Bellarosa is de Italiaan nu wel al opnieuw opgeklommen naar een plek bij de eerste tien. De #44 Wolf van de familie Pampel en de Zwitserse Wolf van T2 Racing kregen al in het eerste kwartier af te rekenen met elektronische problemen.

Ook de BMW i8 van de familie Verhoeven en de Camaro van Marc Goossens stonden al erg lang in de pits. De #254 Mercedes GT4 van QSR (aanrijding) en de MSE BMW #245 (lekke band) kwamen niet vlekkeloos door de beginfase. Ook de LM Racing Porsche 996 werd al voor het einde van het eerste uur met de takelwagen naar binnen gebracht.

Tim Joosen gaat met de Deldiche Norma aan de leiding, op een paar seconden gevolgd door de Aqua Protect Norma van Kris Cools en de Norma van Scuderia Monza, met Jeffrey Van Hooydonk aan de knoppen. De Porsche van Xavier Maassen is leider in de Belcar 1 voor GT-wagens. Willem Meijer leidt met de VGL Saker in Belcar 3 en Christiaan Frankenhout is met de BMW van Hofor Racing leider in Belcar 4. Nicolas Hermans voert met de AR Performance BMW het klassement aan in Belcar 5.

Foto © Joël Vanderzijpen

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers