Home > #Hoofdnieuws > Circuit Zolder krijgt steun van inwoners

Circuit Zolder krijgt steun van inwoners

Wij botsten vandaag op een mooi initiatief van enkele buurtbewoners van het Limburgse circuit van Zolder. Met de hashtag #prozoldercircuit en de Facebook-groep See-you-in-Zolder-Circuit willen onder meer Koen Peeters, Peter Ruttens en Ronald Verbraeken, die alle drie in de buurt van de omloop wonen, de medebewoners laten zien wat de sterkten van de omloop zijn. En dat is niet onbelangrijk want eind september (27 september ten laatste) moet de deputatie van de Provincie Limburg een beslissing nemen over een verlenging van de hervergunning van Circuit Zolder. Onder meer 130 inwoners van deelgemeente Viversel willen een fors strengere vergunning, een vergunning die al amper nog echte racedagen (geluidsvrij) toelaat.Zij bundelden hun grieven dan weer in een petitie die 130 handtekeningen opleverde, of amper 10% van de inwoners van Viversel of een fractie van de 33.000 inwoners van Heusden-Zolder zelf.

 

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny