Home > Circuit > Zolder 24: De strijd in Belcar 4 en 5 – Pascal Deckers en Nico Van Geel

Zolder 24: De strijd in Belcar 4 en 5 – Pascal Deckers en Nico Van Geel

De 24 uur van Zolder, dat is niet enkel de strijd tussen de dikke Porsche 911 en de prototypes. Het is ook een mooi veld toerwagens in de Belcar 4 en Belcar 5, twee klassen die Autosportwereld.be niet vergeet. Een opvallende wagen in de paddock is de prachtige BMW Z3 M coupe van VDW Motorsport. Die was vorig jaar goed voor de klassewinst in de Belcar 4.

De Z3 M Coupe wordt bestuurd door Ronny en Harry Van de Water, Edwin Beyers, Nico Van Geel en Pascal Deckers. Die laatste twee legden ons uit waarom het team voor deze wagen koos. “Het is ondertussen een wagen die we door en door kennen, dit is onze derde deelname aan de 24 uur van Zolder, maar we rijden er al veel langer mee. We weten onmiddellijk wanneer er iets scheelt en hoe we het moeten oplossen,” aldus Van Geel. “We hebben die wagen ook zelf opgebouwd, met een hele sterke basis en de nadruk op betrouwbaarheid  en niet de pure snelheid,” vult Deckers aan.

Dit weekend hoopt VDW Motorsport  zoveel mogelijk punten te behalen voor het kampioenschap. “We staan er goed voor in de rangschikking en omdat er hier dubbele punten te verdienen vallen is het een belangrijke wedstrijd voor ons,” legt Deckers uit.

In de kwalificaties deed VDW Motorsport rustig aan. De focus lag op het testen van de wagen. “We willen optimaal aan de start komen, dat is noodzakelijk omdat het vooral belangrijk zal zijn om te finishen met die dubbele punten,” zegt Van Geel. “Ook in de Superpole gaan we niet vol voor de snelste tijd. We zullen proberen een goede ronde neer te zetten zonder daarbij risico’s te nemen. De pole zal voor onze klasse niet het verschil maken in de eindafrekening,” oordeelt Deckers.

Vorig jaar viel alles alvast in zijn plooi voor VDW Motorsport. Beide rijders denken nog graag terug aan de klassewinst van vorig jaar. “Dat was een supereditie voor ons. Het was een nek-aan-nek gevecht met Steve Vanbellingen en zijn BMW M3 GTR. Dat was normaal de betere wagen maar doordat hij te maken kreeg met pech werd het nog spannend,” aldus Deckers. Voor Van Geel was de overwinning nog specialer. “Het was mijn eerste editie met VDW Motorsport en om dan direct de klassewinst te kunnen boeken, dat was memorabel moment voor mij.”

You may also like
Talent in Zolder: Pascal Deckers