Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: sterk werk van Braxx Racing

Zolder 24: sterk werk van Braxx Racing

Donderdag 9 augustus 2018 was een mijlpaal voor het hele team rond het Transam Euro project. Voor het eerst nam de Transam auto, een Chevrolet Camaro TA2, deel aaneen officiële competitie, met name de vrije training en kwalificaties van de 24 Uur van Zolder. De auto met het nummer 91, met Goossens, Rosoux, Van Laere, Van Kelst, Caeldries en Ceyssens als rijders,gaf een behoorlijk visitekaartje af.

Het Belgische team van Braxx Racing, dat instaat voor de technische opvolging van de wagen, richtte zich voornamelijk op de koeling van de motorruimte, maar ook van de cockpit en op de optimalisering van het remsysteem. Aan het einde van de vrije trainingen en prekwalificaties, nam Marc Goossens het stuur van de Transam Euro tijdens de Superpole, met een mooie 11de tijd als resultaat.

Maar dat is niet de belangrijkste voor Braxx Racing en het Transam Euro team, die gebruik maakten van de nachttesten om hun werk verder te zetten. De start van de 24 Uren van Zolder wordt zaterdag om 16u30 gegeven, met een Transam Euro op een knappe zesde rij op de indrukwekkende grid.

You may also like
Transam Europe partner van Transam USA
Braxx verdeler van Transam Euro voor de Benelux