Home > Circuit > Aanrijding houdt Dries Vanthoor uit de punten

Aanrijding houdt Dries Vanthoor uit de punten

Amper een week na afloop van de Total 24 Hours of Spa nam het kruim van de GT-racerij het opnieuw tegen elkaar op, maar dan in het kader van de ADAC GT Masters. Het Duitse sprintkampioenschap was aan zijn vierde afspraak toe, op de legendarische Nürburgring. Dries Vanthoor nam zoals gewoonlijk plaats in de Audi R8 LMS GT3 van het nieuwe team EFP by TECE, waar hij de Duitser Florian Spengler naast zich krijgt. Een negende kwalificatietijd liet het beste vermoeden voor de jonge Belg, maar een dubbele aanrijding in de buik van het peloton maakte een einde aan de puntenjacht. 

Ook op zaterdag werd er geracet in de Eifel, maar Dries Vanthoor kreeg niet de kans om zijn talent te tonen. Teamgenoot Florian Spengler kwalificeerde de Audi in het middenveld en maakte in de openingsfase van de wedstrijd een inschattingsfout: door een contact met een Porsche was de opgave onvermijdelijk. Bovendien kreeg de bemanning ook een gridstraf van tien plaatsen voor de tweede confrontatie. Vanthoor mocht dus in negentiende stelling van start gaan, maar het getrek en geduw in het peloton werd de zwart-gele Audi fataal. Dries Vanthoor: “Door als negentiende aan een sprintrace te beginnen, weet je dat je uit de problemen moet blijven in de openingsronden. Toch werd ik al snel tweemaal geraakt, waaronder één keer op het wiel, wat voor een lekke band zorgde. We verloren een ronde en meteen was het, na de opgave op zaterdag, opnieuw boeken toe. Het is een weekend geworden met heel veel brokken voor diverse deelnemers en ik kan dus alleen maar beklemtonen dat de organisatie op hun hoede moet zijn dat die tendens zich in de toekomst niet voortzet. Toch verlies ik ook de positieve punten niet uit het oog: ik kwalificeerde me voor de vierde keer op rij in de top 10 van een van de meest competitieve GT3-kampioenschappen ter wereld en het team heeft ondertussen bewezen dat het de tenoren systematisch het vuur aan de schenen kan leggen.

Na twee sprintraces is het opnieuw tijd voor uithouding, maar dan in een compleet verschillende context. Samen met Christian Engelhart, eveneens fabrieksrijder in GT3, Niels Lagrange, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer, staat Dries Vanthoor in een Porsche 991 Cup van Independent Motorsports aan de start van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. “We weten dat de prototypes heel snel zullen zijn, maar met dit team ben ik ervan overtuigd dat we zullen meespelen voor de overwinning.”

(persbericht)

You may also like
Dries Vanthoor met nieuw podium in Blancpain GT Sprint
Belgen in Bathurst met ambitie
Dries Vanthoor in ADAC GT Masters
Dries Vanthoor en Vervisch in de 12 Uur van Bathurst