Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor met nieuw podium in Blancpain GT Sprint

Dries Vanthoor met nieuw podium in Blancpain GT Sprint

Dries Vanthoor en Will Stevens wisselden pech met succes af in het derde weekend van de Blancpain GT Sprint, op de Italiaanse omloop van Misano. Waar de eerste race eindigde met een opgave, mocht het Belgisch-Britse duo op zondag voor de derde maal dit seizoen naar podium en dat in drie meetings. Will Stevens en Dries Vanthoor nestelden zich zo stevig in de achtervolgende groep van het kampioenschap, een achtervolging die op het einde van de zomer ingezet wordt in Hongarije, waar Dries Vanthoor vorig seizoen zijn eerste zege in de Blancpain Sprint behaalde.
Dries Vanthoor was dit weekend aan het werk op de Italiaanse omloop van Misano en dat is een circuit dat bij veel liefhebbers van het snellere werk op twee wielen zeker een belletje doet rinkelen. De Italiaanse Moto GP wordt er jaarlijks verreden en dat maakt ook dat het circuit enkele bijzondere eigenschappen heeft, waar de rijders op vier wielen zich aan moeten aanpassen. Met een zesde en zevende startplaats, hadden Dries Vanthoor en Will Stevens er alvast goede hoop op om heel wat punten te scoren in Italië.
Opgave op zaterdag
Jammer genoeg ging de ambitie om te winnen of heel wat punten te scoren verloren in een zeldzame opgave voor een wagen het Belgian Audi Club Team WRT. Dries Vanthoor en Will Stevens bereikten de finish niet en bleven dus puntenloos achter. Echter het team bleef niet bij de pakken zitten en de beide rijders waren erg gemotiveerd om op zondag het een en ander recht te zetten.
Dries Vanthoor, in de #2 Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS nam een goede start en na een schitterende pitstop van het team kwam Will Stveens als tweede over de meet: “Tijdens de eerste ronden kon ik druk zetten op Kelvin van der Linde, maar ik kon daarna heel even het ritme niet aan en verloor een plaats aan Christopher (Haase). Ik ging dan wel Raffaele Marciello voor de verplichte pitstops voorbij en eens te meer leverde het team schitterend werk in de pitlane. Will kwam als tweede weer de piste op en leverde schitterend werk tijdens zijn rijbeurt. Na onze pech met de wielmoer gisteren, was het belangrijk om veel punten te scoren in de optiek van het kampioenschap. Echter we willen races winnen en ik ben nooit echt gelukkig met een tweede plaats. We gaan nu hard werken om de volgende race vooraan af te sluiten.
En die volgende race dat is de Total 24 Hours of Spa op 28 en 29 juli.
(persbericht)
foto: rally en races.com / Joël Vanderzijpen
You may also like
De eindejaarsvragen: Louis Machiels
Blancpain: Bentley en Mercedes tonen zich op eerste dag Blancpain in Monza
Blancpain Monza: Dries Vanthoor weet dat het hard zal zijn
In een notendop: IGTC, Blancpain en ADAC GT Masters