Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Porsche of toch weer een prototype?

Zolder 24: Porsche of toch weer een prototype?

Komende donderdag starten de 24 Uur van Zolder, de derde manche van het Belcar kampioenschap en het jaarlijkse hoogtepunt van iedereen die bij Circuit Zolder, Belcar en de Vlaamse autosport op circuit betrokken is. Voorlopig staan er 44 wagens op de deelnemerslijst, waar mogelijk nog een Porsche van Belgium Racing afvalt. Verder zijn er races van de Belcar Historic Cup, de Belcar Youngtimer Cup, de Lotus Europe Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Met nog heel wat animaties voor jong en oud wordt het komende weekend er dus weer één voor iedereen die van autosport houdt.

Even de timing overlopen, want traditiegetrouw starten de chronoritten op donderdag, met als hoogtepunt de superpole vanaf 18u40, een superpole waarin iedereen zijn kans krijgt en niet enkel meer de allersnelsten, alvast een leuke oefening om volgen! Op zaterdag volgen dan alle wedstrijden, negen in het totaal, met uiteraard om 16u30 de start van de 24 Uur van Zolder zelf.

Porsche versus de prototypes van Wolf en Norma

In een startveld dat even groot is als dat van het afgelopen jaar, vallen twee merken erg op: Porsche en BMW. Porsche doet het met elf wagens, BMW met maar liefst 19 bolides, of samen twee derde van het startveld. Doch heel waarschijnlijk krijgen we geen Duitse winnaar, maar wel een Italiaanse of Franse. In de categorie Belcar 2 vinden we immers de open prototypes met drie Wolf, drie Norma, één Ligier en een (kansloze) Radical.

In het kamp van Norma zien we de drie vaste protagonisten en dus ook de kanshebbers op de nationale titel, met Aqua Protect, Deldicheracing en de uittredende winnaars, Scuderia Monza by DVB RACING. Zij doen het ieder met een mix van snelle jonge mannen, routiniers en gentlemen drivers. In het kamp van Wolf zien we ook mooie teams, met opvallend ook één exemplaar waar Anthony Kumpen, Bert Longin en Tom Boonen het doen. Zij staan tevens ingeschreven op de PK Carsport Porsche 911, een traditie die dateert uit de uithoudingsraces van de jaren ’70 en ’80, waar de snelle mannen meer dan één kans hadden in de langere races. Verder zijn er ook T2Racing, met een Wolf en een Ligier en uiteraard Belgium Driver Academy.

Aan de zijde van Porsche voert Belgium Racing de debatten aan, maar hou ook de exemplaren van No Speed Limit (broers Wauters, Stef Vancampenhoudt, Fred Bouvy en Jos Menten), Indepentent Motorsports (Dries Vanthoor, Christian Engelhart en Niels Lagrange) en DVB RACING (Xavier Maassen en Max van Splunteren) in het oog, net als de Comparex Racing 911 van onder meer Steve Vanbellingen.

Uiteraard zijn de prototypes sneller, maar met de behoorlijk lage normtijd zou een onderlinge strijd wel eens tot meer problemen kunnen leiden dan vorig jaar. In dat geval zullen de Porsche 911 niet ver af zijn.

Rest er ons een leuke categorie Belcar 3, met enkele GT4 bolides, terwijl Belcar 4 en 5 exclusief aan BMW toerwagens voorbehouden zijn.

Hoe dan ook de 24 Uur van Zolder beloven een open race te worden, met mogelijk een erg verrassende winnaar!

De deelnemerslijst

 

 

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen