Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor en Vervisch in de 12 Uur van Bathurst

Dries Vanthoor en Vervisch in de 12 Uur van Bathurst

Zoals eind december al werd aangekondigd, staan Dries Vanthoor en Fred Vervisch aan de start van de 12 Uur van Bathurst, in Australië, op 4 februari. Voor deze eerste manche van de Intercontinental GT Challenge bevinden de twee rijders van Audi Sport customer racing zich in twee verschillende teams. Dries komt terecht in een erg vertrouwde context, aangezien hij een van de Audi R8 LMS GT3 van Audi Sport Team WRT zal besturen. De Limburger van de Belgian Audi Club krijgt als teamgenoten de regerende Blancpain GT Series Sprint Cup-kampioenen, de Brit Stuart Leonard en onze noorderbuur Robin Frijns, die een week eerder de 24 Uur van Daytona zal betwist hebben bij de Prototypes.

Het Belgische team neemt voor het eerst deel aan deze race op het legendarische circuit van Mount Panorama, maar er is meer nodig om de troepen van Vincent Vosse angst in te boezemen… De ambitie luidt om Audi te helpen bij het behouden van de titel van de twee afgelopen seizoenen in de Intercontinental GT Challenge. Een tweede bolide wordt ingeschreven in Pro-Am voor de regerende titelhouders in de GTE Am-klasse van het WEC, Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Mathias Lauda, versterkt door thuisrijder Will Davison.

Fred Vervisch zal het circuit eveneens moeten ontdekken, maar kan daarbij rekenen op de ervaring van het Australische Jamec Pem Racing en zijn illustere teamgenoot Garth Tander. De 40-jarige Tander is een ster in eigen land na drie zeges in de beroemde Bathurst 1000, een van de hoogtepunten van het Supercar-kampioenschap, dat de Australiër in 2007 op zijn palmares schreef. Samen met Kelvin van der Linde, de derde rijder, vormen ze rijderscombinatie die voor de zege zal meedingen! Jamec Pem Racing zet trouwens ook een Duits trio in, met Christopher Haase, Christopher Mies en Markus Winkelhock.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
IGTC: Bathurst opent seizoen