Home > #Hoofdnieuws > Giovinazzi topt F1-test met snelste ronde ooit

Giovinazzi topt F1-test met snelste ronde ooit

Antonio Giovinazzi, de reserverijder van Ferrari, was op de Hungaroring de snelste tijdens de eerste van twee F1-testdagen. De Italiaan reed de snelste ronde ooit op de Hongaarse omloop.

Giovinazzi reed 1’15.648 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan de snelste ronde tijdens het raceweekend. Hij was wel onderweg op de hyperzachte band, terwijl tijdens het weekend de ultrazachte compound als snelste band dienst deed.

De Ferrari-rijder was ruim twee en een halve seconde sneller dan de Sauber van Marcus Ericsson, terwijl Brendon Hartley in de Toro Rosso beslag legde op de derde plek. De Nieuw-Zeelander was net als Red Bull-rijder Daniel Ricciardo erg bedrijvig, want beide Red Bull-mannen legden respectievelijk 126 en 125 ronden af.

McLaren-junior Lando Norris was vierde en anderhalve seconde trager dan de snelste trainingstijd van onze landgenoot Stoffel Vandoorne afgelopen weekend. Hier gaat het uiteraard om een test, waarbij de rondetijden niet van hetzelfde belang waren.

Force India, Red Bull en Williams waren in Hongarije aan het testen met de nieuwe voorvleugel voor het seizoen 2019. De meeste teams hielden het dinsdag iets vroeger voor bekeken, aangezien het ondanks de hoge temperaturen begon te regenen in Boedapest.

Foto © Scuderia Ferrari

You may also like
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present
FIA WEC 2023: Ferrari kondigt rijders aan, Antonio Giovinazzi maakt debuut
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup