Home > Circuit > Eerste podium voor Didier Van Dalen in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Eerste podium voor Didier Van Dalen in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

De opmars van Didier Van Dalen en het volledige team van het Kronos Porsche Centre zet zich voort! Het bewijs kwam er met een eerste podiumplaats op vrijdag, tijdens de vierde afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Door daar een dag later een nieuwe top 5-notering aan toe te voegen, net voor de start van de Total 24 Hours of Spa, kende de Brabander zelfs zijn beste weekend van het seizoen. “Dit eerste podium beloont al ons harde werk”, glimlacht Didier. “Het is erg bemoedigend om de vooruitgang te zien van het project dat geleid wordt door het Kronos Porsche Centre. Sinds de start van het jaar voelde ik me nog nooit zo goed in de auto.”

 Het werd al duidelijk op vrijdag: de man uit Waver parkeerde zijn Porsche 991 GT3 Cup Gen II op de zevende positie van de eerste kwalificatiesessie… om vervolgens een knappe inhaalrace neer te zetten naar de derde positie tijdens de openingsrace van het weekend. “Ik kon profiteren van verschillende wedstrijdfeiten om dit resultaat te behalen, maar ik kon de wel de volledige dertig minuten van de wedstrijd contact houden met de kopgroep! Tegen meer ervaren concurrenten schenkt dat natuurlijk veel voldoening. Deze race was allesbehalve evident, aangezien alle onderdelen van de auto leken te oververhitten bij de temperaturen van meer dan 35 graden. Ook de banden beleefden geen eenvoudige dag.”

Een dag later kon Didier dat positieve elan voortzetten door aan te tikken op de vijfde plaats in de tweede confrontatie. “Zo sloten we deze meeting in schoonheid af”, verheugt de marketingverantwoordelijke van het Kronos Porsche Centre zich. “De omstandigheden bleken nochtans een stuk moeilijker dan op vrijdag. Ik nam de negende startplaats in en moest dus mijn beste beentje voorzetten om terug te komen naar de top 5 en tegelijk het rubber op een redelijke temperatuur te houden. Ik ben tevreden dat ik heb kunnen strijden en enkele mooie inhaalbewegingen heb kunnen laten zien. Het was prachtig om plezier te kunnen doen aan het vijftigtal genodigden van het Kronos Porsche Centre, die ideaal gepositioneerd waren in de Raidillon.”

Dankzij de erg goede prestaties werd de rijder van de 911 in de psychedelische kleuren beloond met de titel van beste Belg tijdens de afspraak in Francorchamps. Didier leeft dus vol vertrouwen toe naar de volgende manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zolder. “Hoewel we geen data en geen enkele afstelling hebben voor dit circuit, ben ik ervan overtuigd dat we daar mooie dingen kunnen laten zien. Het volledige team is geolied en onze recente resultaten versterken alleen maar onze drang voorwaarts, en dat alles in een professionele en hartelijke omgeving.”

Zijn progressie kunt u volgen op 15 en 16 september in Zolder, in het kader van de FIA Truck Grand Prix!  

(persbericht)

You may also like
Porsche GT3 CCBNL: een avond tussen verleden en toekomst
Porsche Cup Benelux: driemaal samen met de DTM
Team RaceArt moet titeldromen een jaar opbergen
Opnieuw zeer leerrijk weekend voor Van Dalen