Home > Circuit > Porsche GT3 CCBNL: een avond tussen verleden en toekomst

Porsche GT3 CCBNL: een avond tussen verleden en toekomst

In Knokke Out Brussels te Waterloo werd gisterenavond eens te meer alles uit de kast gehaald om de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Porsche Endurance Trophy te ontvangen.

De feestelijkheden, waarbij de prijsuitreiking van het seizoen 2018 centraal stond, zette uiteraard de nieuwe kampioenen in de bloemetjes. De 20-jarige Turk Ayhancan Güven kreeg na een perfect seizoen applaus op alle banken, voor zijn titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Door zijn prestaties mocht hij ook deelnemen aan de Porsche Motorsport shootout, en omdat Porsche nog geen rijder heeft aangeduid mag hij nog altijd hopen om in de toekomst een officiële vertegenwoordiger van het merk te worden.

Ook Sandra van der Sloot, kampioene bij de B-rijders, mocht in de schijnwerpers worden geplaatst. Haar prestaties gingen ook bij Porsche niet onopgemerkt voorbij, want het valt niet zo dikwijls voor dat een amazone zich zo in de kijker rijdt! De Nederlandse kreeg zo een een dag in de simulator van Porsche Motorsport in Weissach aangeboden. Om maar aan te tonen hoe exclusief deze beloning is: ze is de enige niet-officiële rijder die daar dit jaar de gelegenheid toe krijgt!

De Belg Pierre Piron, die kreeg dan weer de felicitaties voor zijn titel bij de Gentlemen, oftewel de rijders van meer dan 50 jaar.

Ook de laureaten van de Porsche Endurance Trophy, georganiseerd in het kader van het Belcar Endurance Championship, werden in de bloemetjes gezet. Dylan Derdaele won tegelijke het algemene klassement als de Klasse 1, terwijl Marnik Battryn de trofee in Klasse 3 kreeg overhandigd.

Een schitterende kalender 2019

Maar tijdens deze gala-avond werd niet alleen in de achteruitkijkspiegel geblikt. Het ging ook – en vooral – over de toekomst van het kampioenschap, dat voortaan als Porsche Carrera Cup Benelux door het leven gaat. “We hebben het nieuwe logo aan onze deelnemers voorgesteld,” lacht Series Manager Steven Stichelbout. “We konden meteen vaststellen hoezeer ze ons enthousiasme voor de toekomst delen. Dat we voortaan een Carrera Cup zijn maakt ons enorm trots en bewijst dat onze inspanningen door Porsche AG worden erkend. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking. Het moederhuis wist onze striktheid op sportief en technisch vlak wel te waarderen, net zoals ons dynamisme, met onder andere ons Junior Program en Junior Recruitment Program. Maar als we volgend jaar Porsche Carrera Cup Benelux worden, dan is dat ook en vooral te danken aan de trouwe rijders en teams die ons er toe hebben aangezet steeds beter te worden. We hielden er dan ook aan om ze tijdens deze avond te bedanken!

Op basis van de kalender 2019 die vrijdagavond werd voorgesteld kunnen we nu al stellen dat de Porsche Carrera Cup Benelux volgend jaar de ingeslagen succesvolle weg zal verder zetten, met zes meetings in kader van prestigieuze raceweekends. Het seizoen begint in het kader van de voorlaatste manche van het Super Season van de FIA WEC op het circuit van Spa-Francorchamps en eindigt in Barcelona, als voorprogramma van de Blancpain GT Series. Onderweg wordt het seizoen gekleurd door drie meetings met de DTM (Zolder, Assen en de Nürbrugring) en de Pinksterraces in Zandvoort. Noteren we nog dat de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux twee keer (in Spa en Barcelona) het gezelschap krijgen van hun collega’s van de Franse Cup.

“Onze rijders zijn heel tevreden met deze kalender”, stelt een verheugde Steven Stichelbout. “Met twee nieuwe circuits (Assen en de Nürburgring), een eerste uitstap naar Duitsland en races die deel uitmaken van populaire meetings wordt de Porsche Carrera Cup Benelux eens te meer heel aantrekkelijk!”

1. 3-4 mei: FIA WEC Spa*
2. 17-19 mei: DTM Zolder
3. 7-9 juni: Pinksterraces Zandvoort
4. 19-21 juli: DTM Assen
5. 13-15 september: DTM Nürburgring
6. 28-29 september: Blancpain GT Series Barcelona*

*in samenwerking met de Carrera Cup France

Aandacht voor de Juniors

De Porsche Carrera Cup Benelux blijft ook het ideale strijdtoneel om jonge talentvolle rijders de kans te geven zich te bewijzen en te ontwikkelen. Het Junior Program krijgt dan ook een vervolg. Het Junior Recruitment Program zal dan weer in de loop van de volgende weken worden afgerond. Deze donderdag konden de kandidaten het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup Gen II nemen en genieten van de goede raad van Mathieu Jaminet en Ayhancan Güven. Nu zal de jury delibereren, op basis van de verschillende testen die de kandidaten hebben moeten afleggen (interviews, rijden op circuit, fysieke testen…), waarna één van hen tot Porsche Benelux Junior Recruit zal worden bekroond. Dankzij de promotor en haar partners, krijgt die tot 40.000 euro aan voordelen om in 2019 aan de Porsche Carrera Cup Benelux te kunnen deelnemen.

Twee categorieën in de Porsche Endurance Trophy 2019

Na een eerste veelbelovende seizoen wordt de Porsche Endurance Trophy in 2019 verder gezet. De competitie, die deel uitmaakt van het Belcar Endurance Championship, bestaat nu uit twee volledig aparte klassen: de 911 Trophy en de ClubSport Trophy, die plaats biedt aan de debutaten en gentlemen drivers die hun eerste stappen in de autosport willen zetten. Dat gebeurt aan het stuur van een Porsche Cayman ClubSport zonder MR-kit. Een ideale manier om van de autosport te proeven… vooraleer dan misschien hoger te mikken!

(persbericht)

You may also like
Porsche Challenge Southern Europe: geslaagde start van nieuwe competitie
Porsche Carrera Cup Benelux 2023: een sterke kalender voor een elfde seizoen
E-circuit: Hartog en van Splunteren schitterende vertegenwoordigers van de Porsche Carrera Cup Benelux
PCC Benelux: thuiszeges voor Van Splunteren en van Berlo