Home > Circuit > Opnieuw zeer leerrijk weekend voor Van Dalen

Opnieuw zeer leerrijk weekend voor Van Dalen

Het grootste plezier en voldoening komt soms voort uit rivaliteit, zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Zondagavond, na de vijfde eerder geanimeerde afspraak van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op het circuit van Zolder, liep Didier Van Dalen met de glimlach op het gezicht.

Het was een zeer bemoedigend weekend dat heel goed is verlopen”, legt hij uit. “Mijn zevende plaats in de tweede race en de tijden die werden opgetekend bewijzen immers dat we met deze ploeg van het Kronos Porsche Centre, die mij bijstaat, goede vooruitgang hebben gemaakt tijdens het verloop van deze wedstrijd.

In de vrije trainingen en de kwalificaties evolueerden de zaken gestaag. “Het is de eerste wedstrijd die we betwisten op Zolder met deze nieuwe 911 GT3 Cup en we zijn nog wat op zoek naar de afstellingen”, moet de marketing verantwoordelijke van het Kronos Porsche Centre toegeven. “Bovendien komen mijn eerdere ervaringen vanuit het Belcar uithoudingskampioenschap, waar men zijn wagen moet sparen. Ik heb de gewoonte zeer proper te rijden, en de overgang vroeg wat aanpassingstijd.”

De 15de en 11de positie tijdens de twee kwalificatieritten noodzaakten Didier om vanuit de buik van het peloton te starten. “Na een uitstekende start werd ik in de eerste wedstrijd plots aangetikt door een andere deelnemer in de Villeneuve chicane. Ik kon gelukkig de wagen onder controle houden maar ik moest als laatste weer aanpikken. En ook al is inhalen nooit eenvoudig op Zolder, toch ben ik kunnen klimmen tot de 13de positie. Spijtig want een top 10 was haalbaar.

Enkele uren later lanceerde de Brabander zich vanaf de 11de startplaats. “Ik voelde onmiddellijk dat ik goed in het ritme zat”, vertelt hij. “Ik voelde me goed aan het stuur van de Porsche en ik kon naar een 7de plaats rijden aan de finish, met zeer valabele tijden. Over het geheel van de meeting genomen was mijn vooruitgang constant en het was nog maar eens een zeer leerrijk weekend zowel wat het begrip van de afstellingen betrof als het verbeteren van mij rijkunsten aan het stuur. Ik wil dan ook ons team van het Kronos Porsche Centre, die werden bijgestaan door de professionals van het Delahaye Racing Team, bedanken voor hun uitstekende werk en de goede sfeer die er eens te meer heerste gedurende dit weekend.”

Er staat nog een laatste proef op het 2018 programma van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Van 12 tot 14 oktober zien we onze vrienden terug van de Porsche Carrera Cup France op het circuit van Paul Ricard”, verduidelijkt Didier. “De omloop in het departement van de Var onthaalde de laatste Grote Prijs van Frankrijk Formule 1. Voor mij zal het een absolute ontdekking worden. Mijn ervaring beperkt zich immers tot enkele sessies op… de simulator! Het zal er niet eenvoudig worden, maar het is een nieuwe gelegenheid om veel bij te leren en dit mooie avontuur verder te zetten dat we dit jaar beleven met de ploeg van het Kronos Porsche Centre!

(persbericht, foto’s: Jacques Letihon)

You may also like
Porsche GT3 CCBNL: een avond tussen verleden en toekomst
Porsche Cup Benelux: driemaal samen met de DTM
Team RaceArt moet titeldromen een jaar opbergen
Porsche GT3 CCB: Güven op weg naar de titel