Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: verrassende Walkenhorst BMW op voorlopige pole

Total Spa 24: verrassende Walkenhorst BMW op voorlopige pole

Voor het eerst heeft een BMW M6 GT3 de kwalificatiesessie van de Total 24 Hours of Spa op donderdag afgesloten op de voorlopige pole positie. Niet Rowe Racing, het team dat zegevierde in 2016, maar wel nieuwkomer Walkenhorst Motorsport (#34) verraste de concurrentie door met Tom Blomqvist, Christian Krognes en Philipp Eng de snelste gemiddelde rondetijd neer te zetten. Frédéric Vervisch werd tweede in zijn Saintéloc Audi R8 LMS #25.

Het nieuwe kwalificatiesysteem, waarbij iedere rijder vijftien minuten krijgt om een chrono neer te zetten, zorgde voor een bij momenten chaotisch spektakel. Het drukke verkeer, met meer dan zestig auto’s op het circuit, zorgde ervoor dat we de echte waardeverhoudingen waarschijnlijk pas morgen zullen kennen.

Niet voor het eerst dit seizoen realiseerde Dries Vanthoor (#1 WRT Audi) de beste rondetijd van het volledige peloton. Door een mindere prestatie van Alex Riberas, die na een rode vlag veroorzaakt door de #76 R-Motorsport Aston Martin in allerijl een rondetijd moest plaatsen, zat er echter niet meer in dan de vierde plek. De pole was voor de Walkenhorst BMW, voor de Saintéloc Audi R8 LMS en het andere fabrieksexemplaar van WRT (#2). “Dit is inderdaad een verrassing, zeker omdat ik niet wist hoe snel mijn teamgenoot Christian Krognes zou zijn”, klonk het bij een eerlijke Philipp Eng.

De volledige top 20, die morgen doorstoot naar de Super Pole, bestaat uit deelnemers uit de Pro Cup. Enkel Nissan, op de koop toe 21ste, mag zich nu al voorbereiden op de wedstrijd. De pole positie in de Silver Cup was voor de Emil Frey Jaguar #54, twee positie voor de polesitter in Pro-Am, de #49 RAM Racing Mercedes. McLaren reed met de #188 van onder meer Andrew Watson naar de beste prestatie in Am, terwijl de Lamborghini van Sarah Bovy (#67 GDL Racing) op pole positie start in Group National.

De andere Belgen eindigden 43ste (Louis Machiels), 49ste (Bertrand Baguette), 52ste (Christian Kelders), 54ste (Bernard Delhez), 56ste (Sam Dejonghe, Tim Verbergt, Nicolas Vandierendonck, Koen Wauters), 59ste (Sarah Bovy) en 60ste (Grégory Paisse, Pierre-Yves Pâque).

De uitslag van de kwalificatiesessie raadplegen kunt u hier.

 

De top 20 voor de Super Pole:

 1. #34 Walkenhorst Motorsport BMW (Krognes-Eng-Blomqvist)
 2. #25 Saintéloc Racing Audi (Vervisch-Haase-Winkelhock)
 3. #2 WRT Audi (Frijns-Rast-Müller)
 4. #1 WRT Audi (D.Vanthoor-Riberas-Mies)
 5. #29 Land Motorsport Audi (K.van der Linde-S.van der Linde-Schmidt)
 6. #8 M-Sport Bentley (Soulet-Soucek-Abril)
 7. #4 Black Falcon Mercedes (Engel-Stolz-Buurman)
 8. #117 Team 75 Bernhard Porsche (L.Vanthoor-Bernhard-Bamber)
 9. #72 SMP Racing Ferrari (Aleshin-Molina-Rigon)
 10. #63 GRT Lamborghini (Bortolotti-Caldarelli-Engelhart)
 11. #62 R-Motorsport Aston Martin (Martin-Baumann-Kirchhöfer)
 12. #88 ASP Mercedes (Juncadella-Vautier-Marciello)
 13. #911 Manthey Porsche (Dumas-Werner-Makowiecki)
 14. #84 HTP Motorsport Mercedes (van der Zande-Paffett-Mortara)
 15. #14 Emil Frey Lexus (Costa-Klien-Seefried)
 16. #66 Attempto Racing Audi (S.Schothorst-P.Schothorst-Green)
 17. #17 WRT Audi (Serra-Fässler-Leonard)
 18. #58 Garage 59 (Ledogar-Pla-Barnicoat)
 19. #82 GRT Lamborghini (Perera-Keen-Ineichen)
 20. #99 Rowe Racing BMW (Sims-Catsburg-Klingmann)
You may also like
F1 Emilia Romagna: Lewis Hamilton is fractie sneller dan Perez en Verstappen en pakt zijn 99ste pole
F1 Yas Marina: Max Verstappen doet het onmogelijke en pakt de pole in Abu Dhabi voor Bottas en Hamilton!
F1 Sakhir: Bottas is een fractie sneller dan Russell en Verstappen in Sakhir
F1 Bahrein: Lewis Hamilton pakt de pole op het circuit van Sakhir voor Bottas en Verstappen