Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Lewis Hamilton pakt de pole op het circuit van Sakhir voor Bottas en Verstappen

F1 Bahrein: Lewis Hamilton pakt de pole op het circuit van Sakhir voor Bottas en Verstappen

Foto (c): Mercedes-AMG Petronas F1

Deze middag was er de kwalificatie voor de GP van Bahrein. In Sakhir waar het al donker was, reed Lewis Hamilton met ‘gemak’ naar de pole positie. Teamgenoot Valtteri Bottas zal morgen naast hem starten. Max Verstappen kwam 0,1 seconde tekort om de Mercedes-rijders te splitten. Alex Albon zorgde voor een tweede Red Bull op de tweede rij.

Q1: Russell naar Q2

Voor de negende keer dit seizoen kon George Russell zich plaatsen voor de tweede kwalificatiesessie. Zijn teamgenoot Nicolas Latifi sluit morgen de rij voor de race. Verder zijn er geen verrassingen in de eerste sessie. Op de laatste rij wordt de Canadees vergezeld door Romain Grosjean, die zijn teamgenoot Kevin Magnussen net niet kon kloppen. Voor de Haas-rijders zien we de Alfa Romeo’s op de grid. Kimi Räikkönen verliest het duel van zijn teamgenoot en start als zeventiende. Antonio Giovinazzi start net buiten de top zestien.

Q2: Geen Ferrari’s en Stroll in Q3, geen tijd voor Sainz

Voor iemand een tijd kon neerzetten, kwam er een rode vlag. Carlos Sainz die net begon aan zijn snel rondje spinde in de eerste bocht. In de herhaling was te zien dat het geen fout was van de rijder, maar een mechanisch probleem. Kwalificatie gedaan voor de Spanjaard. De rest van het pak had dan nog negen minuten om een tijd neer te zetten.

Het waren negen drukken minuten met veel verkeer. George Russell kon niet beter doen dan een veertiende plaats. De grootste verrassing kwam uit het kamp van Racing Point. Lance Stroll die het in Turkije zo goed deed en nu positief was over de wagen, geraakte niet verder dan een dertiende plaats. De Canadees en zijn team zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn met zijn resultaat. De zesde rij wordt bezet door de Ferrari’s. Zowel Leclerc als Vettel waren niet snel genoeg voor Q3. De Duitser was sneller dan zijn teamgenoot en kwam 0,1 seconde tekort voor de top tien. Vorig jaar bezette Ferrari nog de eerste rij in Sakhir.

Q3: geen houden aan Hamilton

Na de laatste oefensessie was er even hoop dat Max Verstappen kon strijden voor de pole, maar dat is de Nederlander niet gelukt. Lewis Hamilton had nog maar een zijn duivels ontbonden en vloog naar de pole. Valtteri Bottas moest al bijna drie tienden teogeven. Max Verstappen is dus derde die morgen Alex Albon naast hem krijgt. Sergio Perez die volgend seizoen nog geen zitje heeft, knalde naar de vijfde tijd, net voor Ricciardo en Ocon. Pierre Gasly start morgen als achtste. De vijfde rij wordt bezet door Lando Norris en Daniil Kvyat die de top tien vervolledigt.

Uitslag kwalificatie:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock