Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Autosportwereld.be sprak met Rubens Barrichello

Total Spa 24: Autosportwereld.be sprak met Rubens Barrichello

46 is hij, maar hij is nog even gedreven als om het even welke jonge rijder. We hebben het over Rubens Barrichello, die aan een nieuw leven begonnen is. De Braziliaan start dit weekend voor het eerst in de Total 24 Hours of Spa en dat met een Mercedes-AMG GT3 van Strakka Racing. Autosportwereld.be sprak dan ook met de voormalige vicewereldkampioen F1.

“Het is logisch dat ik na Daytona en Le Mans, ook wil deelnemen aan de grootste GT-race ter wereld, want dat is Spa toch. Het feit dat we hier met alleen GT3-wagens rijden, maakt het misschien wel moeilijker dan Le Mans of Daytona, waar er duidelijke verschillen zijn tussen de prototypes en de GT-wagens. Ook fysiek zal dat zijn invloed hebben. Het is ook een totaal andere filosofie met de Balance of Performance en ik vind dat wel iets goed… Waar vind je nog zo’n startveld met meer dan 10 verschillende merken? Overigens zou ik zeker willen een volledig seizoen van de Intercontinental Challenge willen rijden of het IMSA, dat ligt me ook.”

Maar het is meteen ook de eerste maal met een GT3?

“Ja, dat klopt en een GT3 heeft uiteraard niets met een F1 te maken, maar ook niet met een prototype of een silhouette waar ik in Brazilië mee reed. Onder meer de elektronica en meer bepaald het ABS maken het rijden heel anders en ik heb me dan ook moeten aanpassen. Binnen het team heb ik zeer veel informatie gekregen en ik hoop daarom ook mijn ervaring ten diensten van het team te kunnen stellen.”

Je lijkt nog zeer ambitieus?

“Ik race alleen omdat ik wil winnen, om mee te spelen voor de zege. Ik heb sinds mijn afscheid van de F1 eigenlijk continu geracet, zonder dat het een gewoon tijdverdrijf werd. In de Braziliaanse Stockcar werd ik kampioen in 2014. Daarom deed ik ook niet meer mee in Le Mans dit jaar, want de mensen van het Nederlandse team Jumbo zijn leuk, maar winnen zit er met hen niet in. Ik keer enkel naar Le Mans terug in een competitieve omgeving. Hier in Spa, een circuit waar ik trouwens enorm van houd, heb ik geen goed zicht op de concurrentie. De auto is goed, het team ook en dus zullen we zien.”

Heb je nog een autosportdroom?

“Ja, deelnemen aan de 24 Uur van de Nürburgring…”

 

You may also like
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
F1 Spa: speciale livery bij Mercedes voor 55 jaar AMG
F1: 72 seizoenen in cijfers!
F1-testen Bahrein: Mercedes reageert na eerste testdag, Horner furieus