Home > Rally > ERC > Gryazin beste in Rally di Roma showproef

Gryazin beste in Rally di Roma showproef

In de ERC Rally Roma Capitale leidt de Let Nikolay Gryazin met de Skoda Fabia R5 na de eerste showproef van 1.8 km op vrijdag.

Na het winnen van de kwalificatiesessie koos Gryazin ervoor om als vierde te starten. Het was ironisch genoeg de Italiaan Paolo Andreucci, die afgelopen week nog zwaar crashte, die ervoor koos om met de Peugeot 208 R5 in de rally als eerste op de baan te openen. Kampioenschapsleider Lukyanuk startte een plaats achter Gryazin in de Ford Fiesta R5.

Een foutloze run over de superspecial in Rome zette Gryazin aan kop met een halve seconde voorsprong op Kukyanuk. Verrassende derde werd de Turk Avcioglu (Fabia R5). Pech was er al voor de Fabia R5 van de Noor Frederik Ahlin, toch een van de toppers in het veld. Bij hem brak een aandrijfas, waardoor hij even van de baan ging.

Morgen zijn er nog zeven proeven, met op zaterdagavond nog eens een passage over deze “Pico” Superspecial.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan