Home > Rally > ERC > ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.

ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.

De Rally di Roma Capitale leek heel even een compleet Italiaans feestje te gaan worden. Maar in de tweede lus werden de zaken overhoop gegooid.

Favoriet Gryazin verdween al snel na de start want op tweede proef, de passage naar Colle San Magno, ging de Rus van de baan met zijn Fabia R5. Daarna leek het een Italiaanse dominantie te gaan worden in het eigen moederland, met de Fabia’s van Crugnola en Basso op de leidende posities, en Rossetti als derde op de Citroën C3 R5.

Maar al in de vierde proef, de tweede doortocht van Pico naar Greci sloeg een lekke band leider Crugnola terug terwijl Luca Rossetti met de Citroën van de baan ging. Dat liet toe aan oude vos Giandomenico Basso om een comfortabele leiding te grijpen van 36 seconden op Alexey Lukyanuk, met de Citroën nooit op de topplaatsen maar alvast meer dan blij met deze “gratis” tweede plaats. Ze worden gevolgd door kampioenschapsleider Lukasz Habaj (Fabia R5) op de derde positie.

Ook voor Grégoire Munster is de rally al over. Hij kreeg op de vijfde proef te maken met een kapotte stuurinrichting op zijn ADAC Opel Adam R2. Mogelijk herstart hij morgen onder Rally2 regels. Des te meer pech voor Munster die op het moment van zijn opgave tweede lag in ERC3 Junior…

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan
ERC: Ook Nitiss houdt van Abarth 124 GT