Home > Rallycross > DIVERS > SRX Cup: Chérain wint in Maasmechelen

SRX Cup: Chérain wint in Maasmechelen

Afgelopen weekend stond reeds de 4de race van het seizoen op de planning te Maasmechelen. Met Cédric Cherain (Team Sudpresse) in de hoofdrol die werkelijk onhoudbaar was gedurende het hele weekend.

Na twee races te Valkenswaard en eentje op Mettet tijdens het prestigieuze World RX of Belgium, zaten de SsangYong Actyon Sports van de SRX CUP voor de eerste keer dit seizoen op het legendarische circuit in Maasmechelen.
Cédric Cherain, aan het stuur bij de Sudpresse wagen, stak met kop en schouders boven iedereen uit en won alle kwalificatiemanches, de semifinale en de finale. Het was vanaf de eerste vrije training al duidelijk dat de strijd om de tweede en derde plaats ging gaan. En het was deze keer Denis Freres (Circuit Mettet) die de strijd won en tweede werd in Maasmechelen. Hij haalde het voor Maido Willems-Marko Ostaje (Lauwers) die tevreden moesten zijn met de derde plaats na een prachtige race.

Door de overwinning van Sudpresse is er een nieuwe leider in het kampioenschap. Autodis miste hun vertrouwelijke piloot Loris Cencetti door een deelname aan de TCR op de Hungaroring en plaatste een minder ervaren piloot Kim Longhino achter het stuur. Hij wist het tot de finale te schoppen maar haalde in de finale niet genoeg punten om de leider in het kampioenschap te blijven.

Een groeiende interesse in de formule

Naast deze prachtige overwinning, moeten we toch het enthousiasme voor deze monomerken formule nog eens onderstrepen. Het is een ongekende formule in de Rallycross en het trekt werkelijk alle soorten piloten aan. Diverse gekende piloten zoals Sam Dejonghe, Vincent Verschueren, Stienes Longin of zelfs Angelique De Tavernier hebben al deelgenomen en komen elke keer met plezier terug. Maar ook minder gekende piloten komen met de glimlach naar de SRX Cup en nog belangrijker: ook zij maken aanspraak op het podium.

Vorige keer stond het X-raids racing team met Nigel Bailly en Geoffroy Noel de Burlin nog op het podium. Zij verschenen dit jaar voor de eerste keer aan de start met hun aangepaste wagen voor hun handicap en stonden op het podium bij de Endurance Race in Valkenswaard.

De Endurance race is trouwens een nieuw concept waar de SRX de voortrekker van is. Na een succesvol event vorig jaar, zijn er dit jaar twee endurance races in het kampioenschap.
Maar eerst is het tijd voor nog een sprint race op 19 augustus te Arendonk als onderdeel van het Belgische Rallycrosskampioenschap!

(persbericht)

Definitief klassement Maasmechelen

1. Sudpresse (Cédric Cherain)
2. Circuit de Mettet (Denis Freres)
3. Lauwers (Maido Willems – Marko Ostaje)
4. NRJ Radio (Thomas Leclerc)
5. X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)
6. Autodis (Kim Longhino)

You may also like
SRX Cup: een geslaagd debuut onder een stralende Nederlandse zon